Sommarnatt i Hälsingeriket

Strax dags att lägga mig, har varit ute och gödslat rosor och rabatter inför stundande åskregn i natt/imorgon bitti. Grannens larm, är det bilen (?), ljuder irriterande.

Kanelrosen i full blom

Det blir aldrig riktigt mörkt denna tid här i norra Hälsingland. Idag var en blandad dag, den började med en åskknall och ösregn. Det gick dock över tills det var dags för sen frukost. Sedan kom en kompis från trakten cyklande förbi, hon hade kört runt Norra Dellen, ensträcka på runt 50-60 km när hon väl skulle komma hem. Tydligen hade hennes cykelkompis försovit sig, så då körde hon själv. Jag vet ju hur det är att cykla ensam, runt Vättern t.ex., och det var nog en miss i deras planering. I somras körde jag själv den sträckan, inför Vätternrundan som ju då gick första helgen i september pga pandemin. Då fick jag punktering efter ca 30 km häruppe, och kom inte runt.

Imorgon lovar de mer eller mindre regn hela dagen, så då blir det en tur för allmän inhandling av basvaror samt lite möbeltitt. Soffan jag sitter i just nu behöver förnyas, och det blir spännande att se om man har råd med sådant efter dessa pandemi och krigsmånader.

Svårslagen kvällsvy.

Tidigare ikväll var vi och åt på favoritstranden och dess servering. En underbar kväll med ca 25 grader varmt. Ett glas rosévin, kycklingfilé och krämig potatissallad med vanlig bladsallad och vattenmelon därtill. Mycket gott.

Imorgon em/kväll kommer min äldste kusin med fru och besöker oss, det ska bli väldigt trevligt att bara sitta och prata och äta en trevlig middag tillsammans. Det har hänt en hel del i vår familj de senaste 30 månaderna och då vi setts har det tyvärr inte varit avslappnat och lika opretentiöst som det kan bli imorgon.

Detta var min första lilla text sedan påsken, över två månader. Vi får se om det kan bli lite mer regelbundet under denna sommar som jag såväl behöver.

På återhörande och njut vår sommar här i landet!

1 tanke på “Sommarnatt i Hälsingeriket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.