Livet …. efter livet….walk of life, livets väg…

Sitter och reflekterar en lördag kväll i september detta konstiga år, 2020, Coronaåret. Förra veckan när resan gick upp till det kära Hälsingeriket, spelades denna gamla hitlåt nedan på radion, önskad av en lyssnare.

Detta år har verkligen visat på hur livet har en krokig väg, och det för alla. Pandemi som världen inte stod rustad för, otydliga signaler, panikartade åtgärder, som ibland var korrekta, ibland helt felaktiga. En tvärnit för hela jordklotet på olika sätt, som egentligen inte ens tagit slut så här ett drygt halvår senare.
Hur länge kommer det att pågå frågar sig väldigt många allt oftare…svaret är att ingen vet. Vad jag vet för min egen del. är att det betytt förlorade uppdrag, flygverksamheten har ju inte precis lyft efter sin kraschlandning i mars/april.

Många med mig kommer att den vägen vandra, och får hanka sig fram på olika sätt. Jag hade tur i oturen att ha hittat ett kommunalt deltidsuppdrag redan före pandemins explosion. Ett uppdrag som inte alls fyller min plånbok tillräckligt. Samtidigt påverkas ju alla verksamheter, oavsett offentliga eller privata av den grasserande virussjukan.

Lagom till pandemins början här i Europa, skulle min mamma opereras för cancer. Ett relativt enkelt ingrepp sades det från början. Det är bara det att har denna best till sjukdom fått grepp om kroppen, kan det finnas metastaser…och det var precis vad som hänt. Cellgifter är tufft för en människokropp och det blir inte lättare att fördra när man nått 80 årsåldern. Mamma svarade inte på behandlingarna och i slutet av juli var stegen på livets väg här på klotet definitivt avslutade.
Vi hann som tur var besöka henne i Frankrike innan hon somnade för gott. Det svåra var ju att under hela hennes behandling fick vi ingen möjlighet att komma och stödja henne under den svåra tid hon vandrade igenom. Telefon ersätter på inga sätt fysiskt besök.
”Walk of life”… är det lätt eller svårt? Vore det för lätt, skulle människan nog inte må så bra heller, så kallat tuggmotstånd brukar oftast stimulera till ett bättre resultat. Ett sån’t lidande som min mor och många med henne fått genomlida unnar jag dock ingen. Även om det är livets väg.

Nu ser jag fram emot att få summera mammas steg här på jorden de kommande två veckorna, med ljusa minnen och vacker musik, samt de personer som betytt mycket för hennes ganska varierade liv i olika världsdelar.

4 tankar på “Livet …. efter livet….walk of life, livets väg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.