Känslighetens folk…

Travesterar ett uttalande för några år sedan. Den som myntade uttrycket, Göran Hägglund, avslutningstalade i söndags på Kristdemokraternas kommundagar i Örebro. Han visade på något som jag tyvärr tycker är alldeles för ovanligt i dagens politiska värld, känslor.

Hägglund selfie

Han har dessutom haft ett sätt som gjort att han anammat modern teknik och kutym för att ”navigera” i inte minst sociala medier. Han har kallats för humorist, skämtare och retoriker som förgyllt bl.a. riksdagen. Lite av Alliansens gamäng, på ett seriöst sätt.

Han har ofta spottats på, rätt oförtjänt tycker jag, men jag anar en form av avudsjuka från andra håll. Han har överlevt mycket och han var med om att skapa Allians för Sverige, något ingen av övriga borgerliga partiledare kan utge sig för längre.

Oavsett vad man gillar eller ogillar hos Göran Hägglund, och i förlängningen Kristdemokraterna, hoppas jag att politiken kan få tillbaka en personlighet som liknar herr Hägglunds sätt att vara. Politik är seriöst och ska så vara, det finns alltför mycket lättja och vindflöjelbeteende ibland olika politiker idag.

Samtidigt behövs en vilja att inte alltid vara så gravallvarlig. Att stå och se ner i kameran som intervjuar en. Det inger inte respekt även om många tycks tro det. Det brukar heta att man bör lyssna på människor och sedan ”politikutveckla”. Vad betyder politikutveckla, egentligen?  Jag tror att människor värderar politiker som vill något, som vågar sticka ut och vara sig själva. Som vågar vara människor, känsliga och inte ofelbara. Det finns inga perfekta människor, och det tror jag Göran Hägglund levt efter. Det hedrar honom.

SvD, SvRadio, Sydsvenskan,

 

Annonser

3 thoughts on “Känslighetens folk…

  1. Finns det de som inte gillar honom? Han är bäst, slitit. Varit närvarande, haft bra presschef, sista åren stabschef i Martin Kits. Spelar nog också roll. Å Martins fru chefredaktör för magsin som läses främst av ”tränande” kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.