Ikväll far vi österut, ”On the East front plenty of news every week…”

Tar en paus i diskussionen om vår demokrati och vårt samhälle. Det pockar på lite från Öst, och har gjort så ett tag nu. Det är ingen duvunge som leker med våra vatten och vårt luftrum österifrån…

ryss

Jag har aldrig varit mycket för att ”ropa på vargen”, men i dagens läge, med vad som hänt under 2014, undrar jag hur länge det ska dröja innan vi på allvar börjar omvärdera situationen i vår världsdel. Under ytan har det säkert redan skett på vissa håll, frågan är; ”hinner vi i tid?”

Jag blir beklämd (för att inte säga mer) av att läsa nedan artiklar. Läs dem, mycket seriösa och inte spekulerande för att sälja lösnummer. Att ha filthandskar på sig nu, gäller inte. Mannens ögon ”ler aldrig”, som jag läst i några artiklar den senaste veckan.

Det har förekommit strömavbrott och hackade/överbelastade servrar hos bl.a. Telia. En del tror att det kan vara attacker från ovälkommet håll. Överträdelserna i luftrummen har väl alla läst om? Det börjar bli för mycket för att viftas bort. Jag tänker på de stackars Baltstaterna som säkerligen inte känner sig alls trygga… Misstänker att Finland också håller sig för skratt, under ytan.

Med allt prat om demokrati och fria samhällen, bör vi fundera över hur vi vill ha vår framtid…

DN, SvD, Expressen,

Annonser

One thought on “Ikväll far vi österut, ”On the East front plenty of news every week…”

  1. Om du är så rädd för ryssen, varför åker du österut i kväll? Och, vad är det vi skall hinna i tid? Sedan 50 år tillbaka (när jag gjorde lumpen) har det snackats om i Sverige, att vi har ca. en veckas försvarsförmåga, och inte en gång under den tiden knackade den Lede Ryssen på porten!

    Ukrainakrisen har nog mera med det pågående så kallade Tredje (Ekonomiska) Världskriget att göra, där USA känner oro över att deras dollar bland annat skall förlora sin statur som Reservvaluta.

    Mina finska vänner är inte speciellt bekymrade, och det får mig att tänka på en anekdot från kriget: Den lille ettrige Finnen stod framme vid stupet, med den ryska rytande björnen över sig… då ber finnen till Gud så här förtäljer historien ”Gode Gud, hjälp inte björnen nu…, så skall du få se på fan”! Mynt brukar ha två sidor och dessutom en kant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s