Hur kunde det bli så här…?

Oh là, my goodness, oh mein Gott….hur kunde vi hamna här i denna milda vinter som inte riktigt vet vart den ska vända sig…frysa på eller fortsätta vara fuktig och både mild och råkall. Är det en förkylning eller är det värre?

förkylning

lånat från finsk upplysning

 

Vad är det som pågår? Har vi drabbats av virus, eller av bakterier?

Jag vet inte, och jag har tyvärr förutspått det länge, men väldigt få har velat ta till sig resonemang. För att kunna runda gropar i vägen måste man kunna styra sitt fordon, men om man inte smörjer kuggar och annat i mekanismen, så kommer allt att låsa sig. Till slut kan man inte rubba färdriktningen, och skulle det släppa, riskerar man att gira så kraftigt att man hamnar i diket.

Det som försiggår i vårt land nu kan beskrivas på många sätt, och det skrivs redan spaltmeter om det i olika forum. Det som jag ser som det mest allvarliga är att det finns en osynlig ”åsiktskorridor” som bl.a. Per Gudmundson tog upp igår i SvD.

Om man inte får testa och utforska nya rön inom medicin, kommer nya utvecklingar inte att göras möjliga. Om man hela tiden möter tiden med samma mediciner, kommer bacillerna till slut bli resistenta och få fäste. Ett bra recept ska vidmakthållas, men låt det inte förstöras genom att göra kosttallriken fastlåst i en enkelspårig fåra med bara en riktning. Då rískerar vi att hamna i en återvändsgränd med ett elakt bakhåll.

Vad jag önskar mig till jul, är att vi alla tillåter oss att ventilera saker lite mer in och ut, så att våra kläder blir lite mer vädrade och inte medger att löss fastnar i vecken. Det är inte farligt att lufta ideer och tankar. När blev det så? Varför tror så många att bara för att lite frisk luft ska framkalla en höststorm? Jag är inte ute efter att blåsa bort allt vi har, tvärtom.

Vi går in i fjärde advent, och jag väntar förhoppningsfullt (naivt) på att vi ska smörja vårt samhällsmaskineri så att vi inte hamnar i baklås och sitter fastspända i baksätet när vårt fordon i full fart kör över kanten. Inte ens moderna miljöbilar klarar den explosion som följer den färden.

Novus

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s