Röd dag inte alltid röd…

Kvällningen var orangeröd över Arlanda ikväll…en mycket vacker sådan. Det var en helt annan kväll än igår, liv och rörelse, massor med resenärer som rörde sig åt alla håll. Igår stängde man ner affärer och annan service i rask takt redan kl. 19.

natt ARN

Det märktes att många var lediga eller hade varit det, en del kom från långväga semestrar, andra hade haft långhelger i huvudstaden. Servicen gick på högvarv, och flygplanen avlöste varandra vid gaterna. Många människor verkade rätt trötta, kanske efter en hård och intensiv semesterhelg.

Vårt samhälle bygger alltmer på service och tjänster finns tillgängliga om inte dygnet runt, så åtminstone de flesta timmar under perioden kl. 06 till 24. Det är lätt glömma det när man själv ser som en självklarhet att vara ledig och må bra på helgen eller då man beslutat resa bort.

Jag tror på att värdera service och också visa att man uppskattar den. Det kostar väldigt lite och ger oerhört mycket tillbaka. På vägen hem såg jag en trevlig och ambitiös tågvärd på pendeltåget, som gick långt ut ur tåget och såg till att ingen som fanns på perrongen blev kvar ofrivilligt. Han frågade t.o.m en man som kom gåendes upp från trappan och ut mot perrongen om han skulle med…. tre gånger. Till slut skakade denne man lite lojt på huvudet…jag måste säga att jag baxnade över hur ovänlig denne person kunde uppfattas. Han värderade verkligen inte service, och borde bli röd i ansiktet och skämmas. Det är trots allt en röd dag idag.

Denna post är nr #009 av #Blogg100
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.