Paus i kaos – läste dock andra inte så roliga nyheter, för oss skötsamma.

Idag har det mesta gått i arbetets och funderandets tecken. vad händer i världen? Just den biten tar paus idag, men jag kan inte låta bli att ta upp min gamla bransch och passion, bilar. I denna veckas DN gratisbilaga tar man upp hur man numera stjäl s.k. premiumbilar i allt större omfattning. (alltså mer eller mindre lyxbilar)

BMW

Jag citerar ur artikeln, som är intressant och bra skriven faktiskt

– Antal stölder över lag har gått ner – men stölder av premiumbilar har ökat. Det har gjort att våra kostnader ökat rejält. Vi vill flagga för att det inte kan fortsätta så här – för då påverkar det premierna förr eller senare. Vi är inte där just nu, men det är en tidsfråga. Försäkringspremien är inte en outtömlig källa, den återspeglar skadeutfallet, säger Göran Kellner, utredningschef på If.

Han är kritisk till polisens bristande intresse för brottsligheten.

– Det finns poliser med specialkompetens på området, men de är för få. Det finns ingen långsiktig strategi för att bekämpa den här kriminaliteten. Jag kan bara konstatera att så länge det gäller försäkringsrelaterad brottslighet så prioriteras det inte av polisen, säger Göran Kellner.

Det är sorgligt att det faktum att stora, dyra bilar, som ju varit mode ett tag nu, dels ska drabbas så väldigt av dessa stölder, men framförallt att hela försäkringskollektivet  blir drabbat som det verkar. Jag är nu inte insatt i detaljerna kring premierna för de här bilarna, men tyvärr drabbar det återigen, om det slår igenom, en massa människor som är i behov av bil, men som aldrig skulle kunna drömma om dessa stora landsvägs (och stads- patetiskt nog) kryssare.

Det är sorgligt att polisen inte anser sig ha något intresse/resurser att utreda kring dessa fall. Direkt dåligt för samhällsmoralen.

Det finns en massa politiskt korrekt och raljerande man skulle säga om de större, stöldbegärliga bilarna, men jag avstår ikväll.

DN2

Detta är post nr #002 i #Blogg100

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s