Stilla veckan – Påskblogg – Vit tisdag

Semla Ture Sventons

Är det en vit tisdag idag? Med tanke på att det är sista tisdagen före påsk, och att snöflingor sakta singlar ner utanför fönstret, kan man ju undra…

Enligt uppslagsverken om stilla veckan, är Vita tisdagen egentligen den som är fettisdagen, sex veckor före påsk.

Hur det nu än är med det, tänkte vi, ett mindre gäng, förgylla morgondagen med påsklunch och säsongens sista semla. Vi har säkrat dem genom att förboka på Nybergs konditori här i huvudstaden, ty i värsta fall får man leta dem ungefär som Ture Sventon här till höger. Eftersom allt ska gå så fort idag, inte långsamhetens lov precis, svämmar dessa kreationer över diskarna redan innan det blir årsskifte, och långt före fettisdagen. Det här att ”vänta på något gott” gör man tydligen alltid för länge i dagens samhälle.

Under denna dag har jag fått erfara både växelfel och försenade bussar, så stressade människor har inte varit svåra att finna…Vintern går snart i sin 18:e vecka, på torsdag är det fyra månader sedan snön lade sig vit här i huvudstadsområdet. Det börjar kännas nu att folk inte längre vill ha denna årstid kvar. På söndag, påskdagen, inleds årets sommartid, men sommaren känns just nu väldigt avlägsen.

Semla

Annonser

2 thoughts on “Stilla veckan – Påskblogg – Vit tisdag

  1. Hej Fredrik,

    nu har jag läst dina 2 senaste inlägg, och håller med till 100, nånting som skrämt mig uppenbart, är just folk som åker kommunalt, mina erfarenheter är inte stora eller många, men jag blir skrämd att det hetsas och stressa nånting i h-e, men försöker ta det lugnt, jag har ju tid, all tid i världen, men ändå rycks jag med i hetsen.

    Skall nu stilla iväg och träna lite och sen börjar påskplocket, lite städning och fixa påskriset, fast det finns redan inne och hunnit blivit grönt. Maten blir traditionell med egen inlagd sill, egen inkokt lax och lammstek på påskaden.

    Må gott i påsk!//Anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.