Le temps, des moustiques, et les Quais de Paris (La Seine). Väder, mygg och Paris kajer…

Eh ben..on y va. (”okej..då åker vi”…)

Det blir inte det inlägg jag tänkt publicera ikväll, för många andra måsten har klarats av, och skönt är väl det…Lite lugnare sinne när man ska ta sig an de Norrländska vidderna några dagar (och nätter).

Nu har jag studerat vädret några dagar, och riktigt så illa som i SvD-artikeln nedan är det nog inte. Högsommarvärme tror jag inte vi får, utom möjligen i Kalixälven-området och i Luleå. Den som lever får se, och uppdateringar kommer.

Några andra som suktar efter sommar, är fransmännen, åtminstone de som bor norr om den s.k. vattendelaren Loire. Det är rätt märkligt hur denna flod

-utomlands heter det aldrig älv, utan flod, förklara det för mig…-

ofta sätter en gräns genom det franska landskapet. På södra sidan kan det vara riktigt varmt, samtidigt som det på sin höjd är skakig svensk sommar på norra sidan, där även Paris ligger.

Sedan några år har Paris borgmästare låtit anlägga konstgjorda stränder längs kajerna, till rätt höga kostnader glunkas det, för att soltörstande parisare ska kunna njuta av sommaren. Nu är det tydligen en del som funderat på att ta av sig lite för mycket av kläderna där, vilket föranlett polisen att varna för böter. Man får f.ö. inte gå i badkläder någonstans i Paris, utom vid stränderna. Annars kan det bli väldigt dyrt.Enligt artikeln väntar de solsuktande parisarna sig värmebölja nu, men enligt vad jag kan se vår sajt resp.norrmännens, så tror jag inte så mycket på det.

I helgen blev det i alla fall bad i Stockholm, närmare bestämt i Eriksdalsbadet, med hela 400 meter simmade. Bra som början efter många års uppehåll i distanssimning. Bonne nuit och fortsätt leva sommarmånaden augusti utan att prata om höst…

SvD, Skånska dagbl.,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s