Det är viktigt med arbete…

…både för arbetsgivare av olika slag, arbetstagare liksom för företagare.

Det finns väl knappast någon som kan ta ifrån den borgerliga alliansregeringen att man lyckats sätta ett ord i det svenska språket, ”arbetslinjen”. Jag tror att de flesta vill arbeta och försörja sig, det gäller att skapa förutsättningar för att anpassa arbetsmarknaden och företagandet, liksom vårt välfärdssamhälle för att möjliggöra detta.

Därför gör det mig extra glad när jag nu på morgonen läser den debattartikel i Helsingborgs Dagblad, där flera av mina kollegor i FAH, Kommunerna och Miljön, tar upp ämnet som handlar om arbetsgivarens attraktivitet, kommunernas och städernas roll, och arbetsmiljön i kombination med flexibilitet! Läs artikeln.

En västlig port

Detta är något för fler av oss att fundera över, inte minst här i Sollentuna där vi precis som Helsingborg vill vara en kommun som är attraktiv att både bo och arbeta i.

Kanske kan det underlätta familjeliv (om man vill ha det) också, i ett samhälle som blir alltmer splittrat samtidigt som arbete och fritid flyter ihop mer och mer. Det finns mycket som är gott med utvecklingen i samhället, men också mycket som behöver tas hand om, ställer krav på oss alla.

Ungdomsarbetslösheten, arbetsbyte m.m. diskuterades i media när jag var i Dalarna och lärde mig mer om bl.a vatten- och markmiljö, tillsammans med några av dem som skriver debattartikeln idag. Helsingborg är en framåt stad på flera områden, och vi var några stycken som pratade om kommande utbyte och samarbete för att skapa bättre vardagsliv i kommunerna.

SvD, SvD2,

Blogg Thomas Böhlmark,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s