Mellanstund hade inte glass i mun..

Så mellanlandar vi på Bloggplats 12 igen.

Var på ett bra lunchseminarium om Energiförsörjningen och om Sverige om är en del av energiEuropa…Intressant ur många synvinklar, inte minst med tanke på Vattenfalls intressen i Tyskland.

F.d. utrikesminister Jan Eliassson gladde mig med att säga att ”den goda internationella/europeiska lösningen måste bli de nationella lösningarna…” Han var övertydlig om att Sverige ska delta och att alla länder måste hjälpas åt för att utveckla och säkra energitillförseln. Ingen kan agera enbart egeoistiskt. För mig är det ljuv musik, och fler behöver tänka i dessa banor! Panelen med en miljöpartist, en moderat och en socialdemokrat samt chefen för EU-kommissionen i Sverige,  Pierre Schellekens, hade flera intressanta åsikter. Inte samstämmiga alltid, men tänkvärda. Marknaden är extremt påverkad av hur olika länder agerar, och frågan man funderade en del kring är huruvida man ska sälja el på export, hur och var ny energiteknik ska främja arbetstillfällen.

Efter lunchen gick vi till ett seminarium om politiskt ledarskap i förändring, hållet av Stockholms universitet, tyvärr var det så attraktivt att vi inte kom in. 😦 

Då fortsatte vi till ett annat om ”Får man beljuga människor i media hur som helst? Debatt om mediedrev.” Intressant med flera prominenta gäster med Harald Ullman som moderator. Där blev antiklimax att vi satt och väntade i 20 minuter, de kom aldrig igång, och den tryckande värmen tilltog mer och mer. Platsen var ett tält två våningar över marken, med glasrutor och plastpresenningar som vägg… klimatet blev dålig luft och tilltagande tryckande värme, trots att de påstod att det fanns både luftkonditionering och vatten…det senare delade man inte ut dock. Yrseln började göra sig påmind, med erfarenheten av att moderator Martina Lind igår svimmade under pågående seminarium, valde vi att avvika…ut i luften som hade både vind och viss fukt i form av dimmstråk. Skönt, skönare, skönast.

Kursen ställdes mot Alliansdagen, och vad som ska attrahera yngre väljare till Alliansen i valet 2014. Platsen var bytt, och vi styrdes mot den nya. Väl framme upptäckte vi att tiden var ändrad, och att minglet skulle bli kl. 17. Vi försökte oss på glassboden, men kom fram till att det var lite svalt för glass…alltså sitter vi nu och bloggar, läser mail, och väntar på Alliansminglet. Ikväll är det Lars Ohlys kväll, blir det hans sista i Almedalen? Ingen vet. Om jag orkar, går jag nog dit och lyssnar. Träffade just Clas Jacobsson från Dalarna, vi stä(m)de träff senare. Trevligt!

Böhlmark,

Jinge,

DN,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s