Live från H12 med MPs Romson i synfältet…

Jag får återkomma till andra begivenheter lite senare, just nu sitter Åsa Romson på pallen för intervju. Vädret har vänt, det är nu sol och varmt.

Nytt från MP-talet igår var tydligen skola i större omfattning och mindre om miljö…inte fel för mig att man pratar skola, men ett brett register inom det området. Mitt nya s.k. gröna området är långsiktigt viktigt, det ser man inte minst när man går omkring på Visbys vackra gator.

Vi har blivit erbjudna jordgubbar från Kommunal, de var inte gröna, men inte förpackningen heller. På Svenskt Näringsliv var det bättre, ingen förpackning till mackan.

Åsa R har fått en twitterfråga om hur man skulle göra om vi inför republik. ”Kan man inte ha ingen även om man inför republik…”? var hennes svar.  Ingen kommentar i nuläget.

Nu diskuteras politikerns roll, hur hennes liv ser ut som språkrör. Politikerns vardagsliv, en viktig fråga. Hon menar även att man måste vara bra ”på många olika grenar, för att användasportspråk. Hennes starkaste gren är inte de långa talen, säger hon.

Fråga om kolkraften och hur Tyskland ska avveckla deras kolutvinning…hon säger att hon varit i Tyskland och tittat på Vattenfalls brunkolsfält, där man även öppnar nya. Orimlig verksamhet säger hon. Intressant hur hon tycker att det finns möjlighet att avveckla dem, och  kärnkraften såklart.

En poäng hon har är när det gäller hur man diskuterar det vardagsnära miljötänket när det gäller både återvinning och trafik, cykling m.m. Ofta finns det en konflikt mellan bekvämlighet och sakfråga.

Dags att avrunda detta inlägg, hon säger att hon ska möta Eskil Erlandsson imorgon, ”han har vissa kvaliteter”…men har ”helt missat” skogspolitiken och viss jordbrukspolitik…Vi får se hur det mötet utfaller.

Om en stund ska vi höra statsministern prata, dessförinnan lite annat matnyttigt. Återkommer om bådadera.

Kent följer Almedalen från solstolen, Tokmoderaten har ett annat perspektiv, Maria Hagbom såg MP igår

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s