Gröngölingen har landat

Tidig morgon efter en halvslumrande färd först med pendeltåg -den var inte så slumrande, skrev en del om det på Facebook- och sedan i obekväm ”förlig salong” på MS Visby. Klockan 03 blev vi hämtade av Per Hagwalls eminenta kamrater som tilldelade mig och Tokmoderaten en soffa var att spendera resten av morgontimmarna i tills det bar av mot Sankta Klara ruin och ett frukostseminarium om liberalismens och konservatismens  förmåga att ”bilda äktenskap”.

Dimman har precis börjat skingra sig, tror det är vår förtjänst eftersom rapporterna igår sade att den var tät och vit, trots Miljöpartiets stora dag. Jag har inte hunnit informera mig mycket mer om den ännu, utom att vår Statstelevision tydligen ”gullat” rejält med dem.

En rätt ”grön” ordförande i Miljö och byggnadsnämnden i Sollentuna, har som fullständig gröngöling i Visby och i Almedalen, gjort debut (för att inte använda andra vokabulär som en del bloggvänner brukar) på näringslivets, medias och framförallt politikens årliga stora firmafest på en av Sveriges mest välbesökta turistorter. Jag tror inte riktigt om jag kan göra någon snabbanalys ännu, men staden är så långt jag sett nu, mycket vacker och andas…semester och rekreation, samt just historia och perspektiv. Jag tänker på något jag inte kan sätta fingret på i denna timme, kl. 11., där jag sitter och skriver.

Jag har, för dem som är intresserade av sådant, redan hunnit se ett antal s.k. kändisar; Maria Abrahamsson, Nils Lundgren, Thomas Gür, Ulf Wickbom m.fl. Dessutom var min gamla nämndkollega Ingrid Lundqvist, numera student i Lund och nybliven vice ordf. i CUF på riksnivå (grattis!) på samma seminarium nyss.

Snart kommer jag att träffa min gode vän och i framtiden förmodligen företagarkollega -tjänster och gentjästeföretagsamhet är något jag hoppas vår regering kan stimulera mer än hittills- Johan Lange som just lanserat sin Luck-bok. Hoppas kunna få ett ex. att läsa.

Snart lunchtid, och dags att insupa lite mer från staden, några seminarier och debatten som rör sig idag. Ser fram emot att få återkomma senare, på agendan står bl.a Svenskt Näringsliv och Opinionsbildare på egna ben, samt arbetsmarknad med Proffice och bl.a vår arbetsmarknadsminister. Eventuellt hinner jag även med Åsa Romson (MP) här på bloggplatsH12 innan det blir dags för mitt eget partis evenemang ikväll. Kommentera gärna om ni vill att jag ska bevaka något särskilt av intresse, så ska jag se vad jag kan göra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s