En viktig dag i Sveriges demokratiska historia

Så var den då kommen, den stora omvalsdagen, eller nyval som Sören Holmberg anser att valet i Västra Götaland är. Varför är det så viktigt, och varför ”bry sig”? Jo, därför att ytterst handlar det om demokratin, och att den inte är självklar. Det förekom fusk och slarv i höstas, och det får inte ske i vår demokrati.

Ska vi då verkligen lägga pengar på att välja om? Ja, självklart! Minsta tvivel om att valhemlighet har röjts, fusk har förekommit osv. bör tas på största allvar i alla sammanhang. Demokrati är ingen lek, det är ett sätt att styra landet på förtroende från dess invånare, och har man inte förtroendet ska man lämna. Alla sätt att försöka tillskansa sig ett falsifierat förtroende är brottsligt och ska avvisas och ogiltigförklaras. Som kolumnen i Göteborgsposten tar upp, är demokrati något som en stor andel av världens befolkning skulle ge sitt liv för att tillkämpa sig. Se bara på vad som skett i norra Afrika de senaste månaderna.

Det blir intressant att se hur valdeltagandet slår ut, hur resultatet  blir och ev. kommentarer. Ni som läser detta men ännu inte har röstat, se till att ni gör det! Först då har ni rätt att vara kritiska… eller nöjda, mot den majoritet som kommer att styra fram tikll nästa val…

DN, DN2SvD, SvD2, SvD3, GP, Helsingborgs Dagblad, Nerikes Allehanda, Expressen, SvT, Sveriges radio,

Bloggar; Kent, Tokmoderaten, Röda Berget, HalmstadSebastian gör det lite lätt för sig, Johan Westerholm, Böhlmark,

Annonser

2 thoughts on “En viktig dag i Sveriges demokratiska historia

  1. Oavsett vem som fuskar är det ett hån mot demokratin. Min inställning är att alla partier som har valsedlar utsatta ska ha samma chans att bli demokratiskt valda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.