Skutbergets charm…

Är det någon som känner till Skutberget månntro? Nej, inte skjutberget, ingen skjutbana eller annat liknande. Karlstads stolthet i form av camping, stugor och stora fina strandbad vid Vänerns norra strand, väster om Wåxnäs och det nya köpcentrumområdet ungefär där man kan svänga av E18 upp mot Sunne och Arvika.

Märkligt att jag känner till det? Nja, för några decennier sedan var jag här, medelst cykel, de somrarna jag jobbade på Wermlandsbankens huvudkontor i Karlstad. Jag har lite rötter här, min far är född i Nors socken, inte så långt från den nya flygplatsen i Segmon, och mina farföräldrar bodde under sina sista år i Karlstad. Skutberget är fint, men kanske inte riktigt det man tänker sig när man ska bevista det omdöpta ”Kriks” (kommunala rikskonferensen) som numera heter Sverigemötet.

Vi var fyra resenärer som startade från Årstaberg på sena eftermiddagen, och med bil tog oss genom Sörmland, med stopp i Eskilstuna för en Angus Meal, dvs. Burger King. Fortsatte genom de fagra vårlandskapen via Arboga, Örebro, Karlskoga och Kristinehamn, för att landa i ”flygplanskontrollen” på Karlstad Congress Culture Centre; vi är ju förvisso ett regeringsparti numera, och då krävs ” security check” varje gång man passerar in och ut… vi hämtade våra namnbrickor, adressen till vårt fina Camp, och lämpade av Tokmoderaten, alias Fredrik Antonsson, vid flashiga Elite Stadt som det heter numera. Det är inte lika flashigt att länka denne mans epos, man kan undra om den poetiska ådran försvann ut med de välbeskrivna besöken i pubens mer perifera områden…Den andre ”avfällingen”, som raskt nappade på att få dela på StattsElitens dubbla bädd, fann sig tydligen också väl till rätta på de lokala, men ack så stereotypa ölhaken…tacka vet jag First Camps fina, något mindre välisolerade, stugor där både chips, vin och strategiska diskussioner förekom i sällskapsrummet!

Nåväl, imorgon börjar seminarierna och mötena. En alltid givande mix av olika människor från hela vårt land, man skulle kunna kalla det för korsbefruktning av idéer. Själv ska jag inleda, efter invigningstal av Sofia Arkelsten,  med att lyssna på de fyra allianspartisekreterarna. Det blir spännande att höra vad de har för visioner för framtiden.

Den allra närmsta framtiden just nu, består dock av lakan och kudde. Önskar en god natt och på återseende imorgon!

Bloggar; Tokmoderaten, Thomas B.,

Annonser

One thought on “Skutbergets charm…

  1. Ping: Live blogg från Det Enda Arbetarepartiet | Sven-Erland – insikter från partikansliet på Sveavägen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.