Novus ger nytt (S)olljus över vårtrötta, opinionstörstande själar

Idag presenteras en ny undersökning från Novus rörande opinionsläget i vårt rike. So what’s new? Inte så väldigt mycket, alla förändringar ligger inom den statistiska felmarginalen, det är två saker som ”sticker ut”;

– Socialdemokraterna går upp på en nivå som är högre än valresultatet, första gången i Novus, man ökar med 1,6 % jämfört med mars till 32,1%.

– Moderaterna bryter den nedåtgående trenden från i vintras, och  ökar med 1,0%, vilket då innebär att man fortfarande är största parti.

Ett antal S-märkta bloggar -om inte jublar- skiner ikapp och drar ganska höga växlar på denna mätning. Jag missunnar ingen att vara glad, men det kan kännas lite märkligt att titta in på div. vänsterbloggar. Har det månne med Långfredagen att göra? Kulturen har satt sig, och man vill se ljuset i tunneln. Väl bekomme!

Vad man inte pratar om är att andelen osäkra väljare stadigt ökar, med två procent sedan mars t.ex., och nu är uppe på dryga 11%. Det är villebråd, dock inte vargar,  för alla partier. Samtidigt har Sverigedemokraterna minskat, och den potentialen vill man antagligen inte heller prata om?

Jag tycker det är bra om vi får ett mer normaliserat läge, med en opposition som finns och uttalar sig. Det gynnar Sverige och det driver på Alliansen. En av S-bloggarna, Sebastian Stenholm från Halmstad, har mycket rätt i följande;

”ingen regering blir omvald på att vara enbart en god förvaltare”

Läs gärna hans funderingar, men märk väl att jag inte skriver under på alla han(s) vinklar… 🙂 Däremot kan jag önska er, ystra S-kalvar, välkomna ut på grönbetet! Det är ni värda efter er golgata.

DN, SvD, Helsingborgs Dagblad,

Bloggar, Thomas Böhlmark, Peter Andersson, Kent P., Tokmoderaten

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s