En alldeles utomordentlig dag i politiken…

…det händer mycket i politiken, både lokalt, regionalt och på högre nivåer. I Sverige handlar de väl mest om efterdyningarna av nye partiordföranden Håkan Juholt(s) nya s.k. utrensningar. Gruppledaren i riksdagen Sven-Erik Österberg har fått silkesnöret enligt Rapports ”scoop”. Var det oväntat och/eller bra? Jag har ingen åsikt. Som min kollega från Sundbyberg, Tokmoderaten, har;

Hade jag varit sosse, vilket jag inte är och med största sannolikhet aldrig någonsin kommer att bli, så hade jag inte sörjt resultatet av Håkans städande. Herrar Östros och Österberg har nämligen olika förmågor som var för sig skrämmer bort folk.

skriver han. Jag har aldrig varit någon anhängare av Östros vet de som känner mig, men Österberg har jag hört gott om. Visst, anonym, det kan man lugnt påstå- men behöver inte alltid beyda att man inte har en värdefull funktion i en sådan grupp!

Vi får se vad Juholt väljer för ytterligare ”kumpaner” att styra sitt parti.

Här hemma i min nämnd, har vi haft en heldag med nya nämndbesättningen och så gott som alla tjäntemän- en mycket bra dag för arbetsmiljö, kännedom om områdena och framtiden för nämnd och kontor. Vi tillbringade dagen på Bergendals konferensanläggning här i kommunen, men utanför ”huset” vilket har en stor poäng. Jag är övertygad om att vi kommer att plocka upp trådarna igen snart, och då ännu mer praktiskt än de grupparbete vi  hade idag, Tjänstemännen har fått en uppgift i att leta fram några konkreta ärenden vi kan besöka praktiskt senare under året.

I Portugal ser man nu fram emot (?) nyval i juni. Övriga Europa har det tufft, tuffare än vi i Sverige i år…det finns dock INTE någon anledning att sätta os på våra höga hästar…saker svänger snabbt. Hur tråkig vis(s)a än försöker måla upp finansminister Borg, har hans strategi en stor inverkan på vår rörelsefrihet i vårt land.

Dags för sängen, imorgon bitti triangelmöte mellan tre nämnder om framtida frågor och projekt i kommunen.

HD, DN, DN2, GP,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.