Val – det är inte lätt att regera – ansvarsfullt.

Det finns massor att kommentera, men samtidigt gäller det att styra och vara ansvarsfull…just detta lever jag i nu, med mitt nya uppdrag i Miljö och byggnadsnämnden i Sollentuna.

Samma sak upplever flera regeringar runt om i världen just nu, senast i Tyskland och i Frankrike. Om jag ikväll begränsar mig till Tyskland, är det lätt att konstatera att fru Merkel och hennes bundsförvanter i FDP (ung. Folkpartiet i Sverige) har bekymmer i delstaterna Baden-Würtemberg och Rheinland-Pfalz, se grafiken i artikeln nedan. De stora vinnarna är de gröna, +12,5 % i B-W och  + 10,8% i R-P. I den senare staten har faktiskt Merkels CDU gått fram, medan FDP tappat mark. Bland vissa höjs nu röster att Guido Westerwelle, utrikesministern borde avgå som partiledare för FDP.

Hur det än blir med det, är det lätt att se paralleller med nuvarande regeringens situation – vända kappa efter vinden eller ej –  där Merkel försökt att vara ansvarstagande, när opinionen sedan slagits av tsunamieffekter från Japan, med kärnkraftssituationen där som vi inte vet vart den tar vägen, och hennes bundsförvanter tappar ännu mer.

Lärdomen är väl att idag finns det inga säkra röster i valmanskårerna . Vore kul med lite diskussion om detta ämne framåt. Jag lär plocka upp ämnet igen.

Süddeutsche Zeitung, SZ2, DN,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s