V.U.= verksamhetsutveckling, viktigt uppdrag eller vidare undran?

Så kom då idag det förslag på nytt ”verkställande utskott” inom Socialdemokraterna. Är det ett nytt fräscht lag med de tillkommande eller är det att röra om i grytan? Kent, se nedan, kallar det ”undrens tid”…jag vet inte jag…

Jag tror inte man kan svara på den frågan ännu, man ska dessutom presentera ytterligare ett kvinnligt namn ”inom kort”. Det jag konstaterar är att alla tre namnen har figurerat i karusellen om  ny partiledare. Vad Juholt gör, om han nu är med och påverkar valberedningen, är att plocka in konkurrenter, och det kan ses som om han försöker hela partiet. Däremot tycker jag valberedningens motivering, med Berit Andnor i spetsen, är något bisarr…

”Det förslag vi nu lägger ska därför inte ses som ett utpekande av enskilda personers förmågor och insatser. Alla i den nuvarande partiledningen har gjort sitt yttersta för partiets framgång. Problemet är att just framgången har uteblivit och kraven på förändringar därmed vuxit sig starka.”

Veronica Palm, en yngre (nåväl, yngre medelålders och 38 år) kvinna som sägs höra till vänsterfalangen. Hon har emotsatt sig mycket av de skatteförändringar Alliansen gjort. Hon vill inte betala av på statsskulden, inte ha RUT-avdrag och återinföra förmögenhetsskatt, enligt en intervju i DN tidigare i år.

Leif Pagrotsky, en f.d. minister med erfarenhet (i viss mån att jämföra med Carl Bildt i Alliansen) som haft olika roller, bl.a. att figurera som den f.d. regerignens rikaste minister. Vi får se vad han får för roll.

Leif Damberg, en av de få som öppet sade sig villiga att bli partiordförande. Ett försök att blidka Stockholm? Han bor i Solna, har ansetts tillhöra den mer  moderata falangen. Dessutom sägs han enligt Aktuellt kunna bli ekonomiskpolitisk talesperson, ett sätt att försöka konkurrera med finansminister Anders Borg.

Det blir en spännande tid, ett som är säkert är att Östros och Johansson känner sig petade och inte så glada…vissa framhåller Östros som ny utrikespolitisk talesperson. Juholts sätt att mota Olle i grind?

HD, DN, DN2,  Expressen, GP, SvD, SvD2,

Kent P., Tokmoderaten,

Roger Jönsson (S) i Ystad verkar nöjd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s