På Östfronten mycket nytt–både ris och ros!

Dessa dagar händer det så mycket att t.o.m. de mest garvade bloggarna inte hinner med att kommentera allt på ett uttömmande sätt.

När det gäller riset, och Japans tragiska situation, finns det massor att skriva, men jag tänkte nog spara det till andra inlägg. Jag är dock en aning besviken på hur man från medias sida väljer många vinklingar! Det är för allvarligt och för mycket lidande med i bilden för att man ska ha rätt att dra stora politiska växlar på det oroliga läge som råder där.

Nej ikväll tänkte jag skriva lite om rosornas fortsatta krig, eller vad det nu är….Nyheten att det Verkställande Utskottet i Socialdemokraterna kommer att omstöpas har varit en stor nyhet under dagen. ”Jaha”, säger jag, det är väl inte så märkligt, om man nu tänker sig en omdaning av den politik och inriktning man vill ha för det f.d. (s)tatsbärande partiet. Att det blir just Thomas Östros och Ylva Johansson som får gå förvånar inte heller, Ylva J har kopplingar till gamla regeringar och gamla tider, sitter endast på Mona Sahlins mandat. Herr Östros, som den ”röde iller” han är, tror jag har förverkat sitt förtroende, han går inte igenom med sina budskap annat än till de redan trogna. Lika lite som Moderaterna har kunnat tilltala enbart de tidigare förtrogna för att vinna mark under Alliansens tillkomst och arbete, kan (S) nu vända sig till den (krympande) kärna av trogna väljare man har. Och då är Östros inte en person som kan anses vara framtiden, hur kompetent (jmf med finansministern Anders Borg) han än kan anses vara. Läs t.ex. min kollega Tokmoderatens åsikter här nedan, ”Bilden av Östros är bilden av en gnällspik”… Kent P påpekar mycket riktigt att han stått för en skattepolitik som straffar s.k. vanliga inkomsttagare.

Även vänstersidan verkar vara inne på skiftestankar, Johan Westerholm skriver bl.a. ”Det är nu det finns ett fönster för förändring”.

Det som blir avgörande för hur man lyckas med sin förnyelse, blir i vilken grad man lyckas, med eller utan ”sopkvastars” hjälp, att locka svenska väljares intresse med något inte bara står still utan följer med i en tid som på många håll rör sig snabbare än någonsin. Detta inte minst tack vare -(eller på grund av)- sociala medier och internet. En första avstämning kommer imorgon, då SIFO presenterar sin marsmätning.

DN1, DN2, Svd, Expressen, Helsingborgs Dagblad, GP,

Vänsterbloggar; Röda Berget, Westerholm,

Borgerliga bloggar; Kent P., Tokmoderaten, Den hälsosamme ekonomisten, Thomas B., Maria Hagbom,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s