A-kassan fungerar också på en fungerande arbetsmarknad

Man kan ha många synpunkter på A-kassan och dess olika system och kostnader. Nu skriver DN om precis det jag hörde om i förrgår, som även SVD tog upp. Blir det några kommentarer om att ”chocksänka”? Nej, tänkte just det… DN visar att fler fackföreningar sänker, inte lika mycket som IF-Metall, men ändå. 

– De sänkningar vi ser är direkt kopplade till förändringar på arbetsmarknaden, säger Christian Persson som är ekonom på IAF, Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen.

Jag tycker det uttalandet säger rätt mycket. Sedan är jag den förste att tillstå att det finns mycket kvar att göra på området, arbetsmarknadsministern har med sin stab och utskott många viktiga saker att uträtta de kommande åren.

Det som känns tråkigt är att en nyhet som denna inte står i närhet till att skriva om att SAAB friställer ett antal behovsanställda, att elpriserna kan komma att höjas om ett år osv. När det gäller det senare vore det kanske mer intressant att beskriva hur marknaden fungerar, eller inte, och på så sätt bedriva någon slags påverkan.

SvD2, GP, GP2,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s