Regeringsombildningar del 2

Så skedde då två stora förändringar idag också;

javisst, Mona Sahlin skapar svensk historia genom att lämna efter knappt fyra år. Hon sitter visserligen kvar till den extra kongress som man avser hålla i mars 2011. Det är nästan lite sorgligt att se henne avgå efter den envetna strid hon fört genom åren, ofta på rätt slak lina och inte alltid så korrekt bemött. Mary X J beskriver lite av det i sitt öppna brev till Mona. Precis som hon skriver, tycker jag det är rätt att lämna, och därtill starkt gjort. Carl Bildt satt i kvällens Agenda och uttryckte som vanligt sunda åsikter, låt vara att många har svårt för hans framtoning, hans idéer är sunda och resonerande! Jag gillar Carl! Han var där för att diskutera terrorism och Jemen, men det blev som han skriver, mer naturligt att prata om Sahlin. Jag delar tyvärr hans syn om Socialdemokraternas framtid;

Mycket kommer nu att handla om personer – men socialdemokratins egentliga kris handlar inte om kortsiktiga personfrågor utan om mer långsiktiga politiska trender och tendenser.

Jag har länge sagt det, och som självaste Niklas Nordström inbjuden till Agendapanelen också sade, det räcker inte med att byta ut ett ansikte om det inte finns en politik bakom det. Det är en viktig tid för Sverige som (S) nu beger sig in i! Varför då undrar ni säkert, en borgerlig fritidspolitiker är mån om hur processen för (S) ska arta sig!? Jo, just det. Utan en ordentlig opposition och fungerande motpart, kommer Alliansregeringen inte att komma till sin rätt och kunna utvecklas på sikt. Man må ha hur mycket som helst att göra nu i inledningen av mandatperioden, utan opposition dör demokratin.

DN, Sydsvenskan, GP, Expressen

Bloggar, lite elakt Tokmoderaten, Johan W, (skriver åter intressant)

Dagens händelse nummer 2 i svensk rangordning, rör då Frankrike som fått en nyombildad regering. Ganska många skillnader har inträtt. Bernard Kouchner, utrikesministern från vänster fick lämna över till förra justitieministern. En skarp kvinna, Michèle Alliot-Marie. En f.d. premiärminister, Alain Juppé, blir försvarsmininster. Vi får se vad denna ombildning innebär, men som jag skrev igår, är det en upptrappning inför valen 2012. Viktig för EU.

GP1,  DN 1, Le Monde,

One thought on “Regeringsombildningar del 2

  1. Ping: Sanningen om samhället – 2010-11-15 FM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s