Vaktombyte även i Danderyd

Idag meddelar Gunnar Oom, kommunstyrelsens ordförande i Danderyd, att även han lämnar sitt ämbete sedan 8 år. Det sker ett antal olika omflyttningar inom den politiska världen just nu, och det är både naturligt och ovanligt. Se även min blogg igår, om H.G. Wessberg.

Vi får väl se om det är ett tecken i tiden…ibland förs det fram argument för att man inte ska sitta för länge på samma uppdrag, ibland hävdar man att det behövs kontinuitet. Personligen tror jag att en blandning av bådadera är bra och vettigt. Jag vet just i detta fall väldigt lite om situationen i Danderyd, förutom att det anses vara en väldigt moderat kommun, och att man regerat med Kristdemokraterna 2006-2010. I valet förlorade man den egna majoriteten.

Som han själv säger är det ett logiskt beslut utifrån att det handlar om en förtroendemannabransch. Samtidigt har man fått en del fina utmärkelser i kommunen, vilket han naturligtvis låter glad över. Han vill liksom, H.G. Wessberg återvända till näringslivet. Vi önskar honom lycka till i framtiden!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s