Vaktombyte hos statsministern

För en stund sedan rapporterade Ekoredaktionen att H.G.Wessberg väljer att sluta som statssekreterare hos statsminister Fredrik Reinfeldt. Turerna går fort, för två veckor sedan skrev bl.a Norrköpings tidningar (också refererat från TT) att H.G: Wessberg stannar kvar eftersom han begärt omgående tjänstledigt i Riksdagen.

Jag träffade Wessberg i samband med ett valplaneringsmöte för drygt ett år sean, alltså 2009. han är en imponerande männiksa, skarpsynt och ödmjuk, men säkert precis så hårdnypad som sig bör. Hans filosofi var, och är säkert, att en sådan person som han då var, ska inte synas utan bara finnas i kulisserna och verka mellan olika parter under ytan. Det är alltså ingen publik tjänst. Hans analyser är mycket intressanta och har säkert gjort Alliansen stor nytta.

Nu väljer han att sluta, och skriver bl.a. 

”Men det här är inte ett jobb som man kan ha för evigt. Och eftersom jag också anser att man helst bör byta en sådan här befattning vid mandatperiodskiften är detta rätt tillfälle att göra något annat. Jag meddelade min avsikt till statsministern dagarna efter valet”

Det är en lika respektingivande åsikt som jag hört honom säga om andra saker. Läs gärna hela pressmeddelandet här.

Frågan alla ställer sig nu är givetvis vad han ska göra istället. Jag är övertygad om att han inte behöver vänta särskilt länge innan han får andra erbjudanden. En del tror tydligen att han ska bli finanslandstingsråd i Stockholm. Dessutom är det ju fullt möjligt att han återgår till Riksdagen.

Han är i alla fall väl värd lyckönskningar inför framtiden! Att sluta när man ”är på topp” är en styrka som inte alla besitter.

DN, DN2SvD, GP, Sydsvenskan,

Uppdatering kl. 14.15; han lämnar enl. DN även sin riksdagsplats trots en sjundeplacering på listan. Han vill alltså göra något annat. Vi får se vad det blir.

Uppdatering 19/10, Per Gudmundsson i SvD alltid lika träffsäker, men lite av det hade jag med igår redan… 🙂

Annonser

2 thoughts on “Vaktombyte hos statsministern

  1. Ping: Ta riksdagsvalet på allvar! | Chockad och Orolig

    • En kommentar väl värd att diskutera. Oavsett just detta specifika fall, är jag dock av åsikten att man inte ”ska växa fast” på sina uppdrag. Undrar vad ”centralbyråkraterna” har för åsikt i den frågan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s