”Nu har vi baxat det ända hit…”

…kunde man man kanske travestera ett gammalt talesätt från en känd f.d. (S)ocialdemokratisk finansminister vid namn Kjell Olof Feldt.

Talmansfrågan och hela cirkusen kring Sverigedemokraternas ev. inflytande, kan ju inte vara något annat än ett stort bojsänke för (S), hur mycket man än försöker göra något annat gällande. Hur man än vänder sig nu, har man kört in i en återvändsgränd, och då hjälper det inte att Alliansen också kan stödjas av SD för sin kandidat. Det hela har tagit proportioner som inte kan anses rimliga tycker jag.

”Statsministern rasar” skriver Veronica Palm i sin blogg nu på morgonen. Hon läxar upp honom om att ta ansvar…Jaha, vilket ansvar är det? Att låta (S) få talmansposten? Ärligt, ansvar tar han nog och frågan är hur mycket ansvar de rödgröna (f.ö. har inte Miljöpartiet hörts mycket just nu) tar sitt ansvar med alla turer fram och åter.

Vad som sker är man ger Sverigedemokraterna ofattbart stort utrymme från första början, något man sade sig absolut vilja undvika. Kent P kallar det att ge dem en fribiljett in i det politiska maktspelet. Tokmoderaten för ett långt resonemang om hur turerna gått, och hur vissa socialdemokrater faktiskt resonerar på ett annat sätt. (och om det senare kommer jag själv att resonera i annat inlägg)

Tråkigt att se är att de flesta socialdemokratiska bloggare mest ”spyr galla” över regeringen. Ett exempel är Högberg. Oavsett vad som sker, är det som ledaren och Claes Arvidsson i Svd understryker idag. Vi får snart veta hur det går…

Expressen, Göteborgsposten, Sydsvenskan, SvD 2, DN

Annonser

3 thoughts on “”Nu har vi baxat det ända hit…”

  1. Spyr galla var att ta i. Men jag är ärligt kritisk till att regeringen inte har på ett seriöst sätt satt sig ner med oppositionen och fört ett samtal kring hur Sverige ska styras de kommande åren. Det enda har varit att socialdemokraterna ska sitta tyst och foga sig. Har man valt att sätta sig i båten så får man ro också.

  2. Visst Peter, måste man ro om man satt sig i båten. Jag vet inte riktigt hur du menar, skulle regeringen diskuterat med (S) om hur man skule styra Sverige i framtiden?
    Vad jag kan minnas gjorde aldrig Göran Persson något sådant, i synnerhet inte med (M).

    Sedan är jag den första att tycka att man ska samarbeta där man är överens i sakfrågan.

  3. Ping: Imorgon vet vi. « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s