En solig lördagmorgon i september.

Det känns skönt att solen skiner efter all nordlig snålblåst som varit den senaste veckan! Lika skönt känns det att vakna till en ny Demoskopmätning i Expressen som visar att det som många ville få till ett trendbrott igår, i Synovate/DN, inte kan baseras på en ynka undersökning. Alliansen får tillika egen majoritet, ”en önskedröm för M” säger Irahim Baylan, Socialdemokrateras partisekreterare. Jo,jo, jag tror det är hela Alliansens dröm, och om inte motsatt läge vore herr Baylans dröm, då måtte han väl vara i fel bransch?

Smolk i bägaren är Sverigedemokraternas siffro,. 4,2 %, inte för jag inte respekterar dem som den sanna demokrat jag är, utan för att kommer de in i Riksdagen och det samtidigt inte blir en majoritetsregering, kommer det att skapa så mycket oreda i Sveriges samhälle. En oreda som jag tror att många över huvud taget inte kan föreställa sig just nu, efter fyra år med majoritetsregering, den första på decennier, och stabilt agerande med sikte på långsiktighet och att arbete bygger Sverige. Jag kommer vid ett senare tillfälle föra ett resonemang kring debatten om SDs vara eller inte vara, valkampanjen väntar strax, så det blir inte seriöst att slänga ur sig dessa rader här och nu. 

Vi, (M) har tappat något, men de mindre partierna i Alliansen reser sig sakta. Bra så! Vi behöver alla fyra för att få en hållbar regering efter valet. På andra (vänstra) sidan är det endast Lars Ohlys vänner som ökar, vad det beror på kan man fundera över.

Socialdemokraten i Emil i Lönnebergaland tänker högt, jag tänker följa samma linje; ut och möta människor!

Läs även Magnus Andersson, Kent Persson, Thomas Böhlmark,

SvD, GP, Sydsvenskan, DN,

Annonser

One thought on “En solig lördagmorgon i september.

  1. Ping: Sanningen om samhället – 2010-09-05 FM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.