Morgonen efter en hård och slitsam dag.

När man står i snålblåsten kl. 06.45 och delar ut flygblad till medinvånare en fredagmorgon, kan man undra hur människan är funtad…samtidigt hjälper det otroligt när man faktiskt får leenden och t.o.m. möjlighet att samtala med en del av dem.

Gårdagen var som sagt en aning pressad, och det får man ofta betala dagen efter. Opinionsmätningarna duggar tätt och idag är det Synnovates tur i DN.

Diagram Synnovate 3/9.

Vad ska man då tro om detta? Jo, att det är en opinionsmätning och att inget är klart förrän vallokalerna stängt den 19 september. Försprånget för Alliansen har i princip halverats på en vecka, vilket då flera socialdemokratiska bloggare drar stora växlar på. Samtidigt är det inte statistiskt säkerställt. Hoppet lär ju vara det sista som överger människan, och det är det vi alla lever på just nu, vi som är aktiva på något sätt i valrörelsen.

Jag tänker således inte analysera sönder denna mätning, Folkpartiet gör en framryckning, förvisso förmodligen på bekostnad av de två andra mindre allianspartierna i regeringen. På den rödgröna sidan tappar Mp och V går framåt, vad nu det står för. Gårdagens utfrågning kommer inte att slå igenom förrän nästa vecka, och innan dess har fler utfrågningar gjorts, först ut Lars Ohly på söndag. Förtroende för statsministern tyck dock ganska orubbat och enligt den undersökning som Göteborgsposten publicerar, har Fredrik Reinfeldt fått högsta snittbetyget hittills i Tv-utfrågningarna.

Huruvida det funnits syften med att plocka fram den läkare som nämnts eller inte väljer jag nu att sluta debattera. Hellre pratar jag då om sakfrågan och har vi ska kunna skapa ett långsiktigt hållbart system som kan främja allas leverne i landet. SvD 

Läs även Tokmoderaten, Mary X, Thomas Böhlmark, GP

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s