Leva på lånade pengar-leva på andras pengar och förtjänster

Just nu pågår på samma gång en överbudspolitik och en katt-och-råtta-lek av osannolika mått på de rödgrönas sida. De har uppenbarligen föresatt sig att de ska bjuda över allt som Alliansregeringen pratar om och lägger fram, kosta vad det kosta vill, och utan hänsyn till varifrån pengarna kommer. Om man ens vet varifrån pengarna kommer…

Sanningen är den att vi har en regering som under Anders Borgs finansiella ledning har satt en ära i att finansiera det man gör, och om det inte är finansierat, ska det åtminstone finnas tillräckligt många ”synergier” – som det heter på ekonomispråk – dvs. mervärden som gör att det som kostar återbetalas på olika sätt i värden för samhället, och innebär att ”slutkostnaden” inte blir någon kostnad.

Per Gudmundsson i SvD skriver träffsäkert om detta idag. Jag citerar 

Thomas Östros tackade för de uppskruvade prognoserna, och menade att det nu finns goda möjligheter för Socialdemokraterna att finansiera sina vallöften.

Läs artikeln, man tar sig för pannan. Det beskriver bara den desperation som (S) nu befinner sig i med, trots idoga försök att visa på andras tillkortakommanden, historiskt låga siffror som slår (i negativ bemärkelse och om de blir verklighet) 2006 års dåliga resultat i valet. Att på detta sätt använda sig av prognoser/ekonomi som är beroende av andra är (och nu blir jag väldigt politisk) precis den linje som Socialdemokraterna använt i många, många år, fast på olika plan. Man utnyttjar det goda i vad andra gör, samtidigt som man baktalar detsamma. Jag tycker detta är skamligt, och vad svenskarna bör få se, är en prognos utifrån de samlade förslag, om de verkligen finns, som det s.k. rödgröna alternativet skulle ge. 

Ja visst, man ”skriker” efter Alliansens skarpa förslag, vårt valmanifest. Det kommer också, men det går ändå inte att sticka under stol med att t.ex.vår finansminister Anders Borg presenterar färdriktningar, statsministern talar om vad Alliansen vill göra, och i stort sett samtliga intervjuer jag hört den gångna veckan med Alliansministrar andas en samstämmighet som går ut på att lösa de sista detaljerna och se tiden an. Ekonomin styr så väldigt mycket, precis som Anders Borg säger. All heder åt en ärlig finansminister som kan sin ekonomi och åt en regering som försöker vara ärlig mot landets meborgare.

Läs även Kent, Kent 2, Tokmoderaten, Mina Moderata Karameller,

Annonser

2 thoughts on “Leva på lånade pengar-leva på andras pengar och förtjänster

  1. Ping: Sanningen om samhället – 2010-08-22 FM

  2. Ping: Vi varnade för detta! « Moderata Perspektiv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s