Ska Ilija ”göra en Margot”?

I en DN-artikel signerad f.d. Aktuellt-medarbetaren Mats J Larsson, nämns att Ilija Batljan, f.d. färgstarkt kommunalråd i Nynäshamn och numera toppnamn för Socialdemokraterna i Stockholms Landsting, blivit erbjuden ett jobb utanför Sveriges gränser, nämligen för WHO (FNs världshälsoorganisation) i Köpenhamn. Egentligen skulle han tillträda omedelbert, men eftersom det pågår valrörelse i Sverige, har han fått respit till i höst…

Frågan blir naturligtvis; kommer han att lämna och i så fall varför? Det vet han förmodligen bara själv, men det borde vara nog så besvärande för (S) att så många av deras mer framträdande personer inte längre finns med, eller överväger att lämna ”skutan”. I SvDs ledarblogg refererar Per Gudmundson till ledmotivet till ”Batman” med Neal Hefti …Det figurerar flera elaka och syrliga kommentarer om huruvida det är seriöst att citera och travestera. Jag lägger mig inte i den diskussionen, men konstaterar att Ilija Batljan i vissa avseenden varit just en ”batman” och slagits för kontroversiella saker som ofta varit gränslösa mot andra partier; infrastruktur inte minst.

Det tycker jag hedrar honom, och för att koppla till min titel om Margot Wallström, har ju också hon fått utstå en hel del intern kritik (avundsjuka) ända sedan Göran Perssons tid 1998. Hon har enligt mina informationskanaler på EU-kontinenten, gjort mycket bra ifrån sig i kommissionen, och nu finns hon ju som många vet på andra sidan Atlanten. Jag tycker vi ska vara stolta över att svenska politiker sugs upp i den internationella sfären, och också värdera det på hemmaplan. Därför är det en ynnest att få ha en så erfaren internationell politiker som Carl Bildt som utrikesminister. Allan människor har sina för och nackdelar, men om personer kontinuerligt motarbetas, lämnar man till sist arenan, och närområdet går miste om det goda en kontroversiell person också kan föra med sig. Se även artikel i SvDs Brännpunkt för ung. ett år sedan. Därför tycker jag Peter Andersson lite väl lättvindigt viftar bort situationen i sin blogg.

Läs även Joachim Hol(m)qvist, Peter Ander(s)son,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.