En fin samhällsinsats för ett fint land.

En mycket kort kommentar för att hedra alla dem som arbetat kring den stora bröllopsfest som pågått i flera dagar i vår huvudstad. Det som förväntats bli ett kaos, blev inget kaos. Polisen beräknar att runt en halv miljon människor, och då har jag själv sett att det handlar om väldigt många ”icke-stockholmare”, har befunnit sig i innerstaden igår lördag. 

Det finns många att omnämna, men jag väljer i detta skede att berömma Polisen som jag sett göra allting rätt. Bestämt, vänligt men ändå med den pondus och allvar som krävs. Igår på Skeppsbrokajen, en busvissling och en vädjan om att inte pressa på för nära kanten, för att inga skulle ramla ner med barnvagnar och annat. I fredags kväll där en poliskollega, utan att så många noterade det, kommenterades för ”den snits” hon hade fått in för att visa hur bilar och andra fordon skulle vika av för att inte korsa kortegen på väg till konserthuset…lite senare vid Operan, en annan, ung kvinnlig polis som med säker hand såg till att alla väntade in bilkortegen från Skeppsholmen till Konserhuset innan man traskade över Gustav Adolfs Torg.

Som sagt, jag återkommer, men all heder att alla som ”gjort” denna helg åt Kronprinsessan och Prinsen, åt Stockholm och åt Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s