Så bra då…

…då vet vi att ”mätningarnas mätning” visar att det blir Grönröd regering i höst. För SCBs mätning med ”halvårstakt” är ju intrumentet med stort I.

Som jag var inne på häromdagen, förtroende är färskvara. Det tjänas in hela tiden, oavsett om det är på riksnivå eller på kommunnivå. Vi i alliansen vet nu vad som gäller, att bevisbördan ligger hos oss för att berätta varför vi ska få förnyat förtroende att ta hand om Sveriges framtid.

Värt att konstatera, utan att gå på verkliga djupet här i Stockholmsregionen t.ex., är att samtliga allianspartier ligger med marginal över 4%-spärren. Sverigedemokraterna kommer inte in, alla ”övriga röster” har minskat ner till 5,8 %. De stora röstmagneterna sedan valet 2006 är Moderaterna och Miljöpartiet. De borgerliga rösterna rör sig mycket mer inom Alliansen än utanför.

Det kommer nu an på oss att bevisa att det går att återvinna förtroendet med en borgerlig regeringsallians, att vi har en politik för framgång och välfärd, att historien inte alltid upprepar sig. Kort sagt att denna undersökning är rökt 🙂

Läs även ErixonTomas Böhlmark, Anstrell, Fredrik A Tokmoderaten, Mary X,

Hos (S) läser man bl.a lite återhållsamt Westerholm

DN, SVD, GP, Sydsvenskan

Annonser

2 thoughts on “Så bra då…

 1. Du kan ju räkna med att SD ökar med x antal procent och era kära vänner C och KD hamnar utanför riksdagen då SCB ringer upp folk med fasta telefoner som sitter hemma under dagarna. Hade dom ringt yngre vuxna så hade säkerligen partier som SD och MP ökat ännu mer.

  Vad tror du?
  ——————–
  Charles, det må vara rätt att vissa yngre fallit bort på det sätt du beskriver, vad jag vet är att det redan är ett stort bortfall, så det kan ena kan nog kompensera det andra.
  Att det uteslutande skulle gynna SD och MP tror jag personligen inte på, det finns rätt många yngre bland centerpartister också. Både M och FP har en del yngre engagerade som inte använder fast telefon, men nätet väldigt mycket.
  Så enkelt som du försöker göra det, tror jag inte det är.
  /Fredrik

 2. Ping: SCB-mätningen är gammal skåpmat. « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.