Förändringens sommarvind…

Jag har egentligen inte alls tid med detta nu, men det är för lockande att omnämna för att låta bli!

Man skulle kunna likna den sköna årstid som nu är på ingång i hela landet, med den effekt som opinionsinstituten radar upp, det ena efter det andra. En lång vinter och kylig tid går mot sin ände.

Idag befäster Novus opinion den underliggande trend som funnits flera veckor nu, nämligen att Alliansen knappat in och t.o.m. gått om de tre vänsterpartiernas alternativ. Trenden säger också att det övertag som oppositionen haft ända sedan valet är nedmonterat. Det finns ett antal olika orsaker till det, möjliga fortsatta scenarier (som jag inte går in på nu) och det finns dessutom ingen anledning att bli kaxig.

Som lokalt förtroendevald, vet jag att det handlar just om förtroende. Ett förtroende man inte får om man inte ständigt arbetar på det. Allt blir inte alltid rätt, men genom att visa ett träget och idogt arbete med att förnya och utvecklas med tid och samhälle, inte backa för svåra utmaningar, vinner man också förtroende hos medborgare i kommun och land.

Det intressanta med det som nu pågår, var vi några som diskuterade direkt efter förra valet, första gången på länge som Sverige faktiskt fick en majoritetsregering. Det tidigare ”statsbärande partiet” (S) gjorde ett av sina sämsta val, och ”skulle nu starta en förnyelseprocess”. Jag tänker inte analysera den heller nu, men vi kan lugnt konstatera att det är i alla fall inte (S) som bidragit till någon förändring.

Läget vi har nu, med en potential av 11% osäkra väljare därtill, är just att vi i kommande val i september, mycket väl kan få till stånd en bestående förändring av den svenska politiska kartan. Många faktorer spelar nämligen i den riktningen, att en ”orange Allians” av borgerliga partier skulle få förnyat majoritetsförtroende.

Det i sin tur skulle med säkerhet skapa ett nytt Sverige, som desutom åtnjuter oerhört stort förtroende utomlands just nu, inte minst i EU. Ett Sverige där man glömt den gamla, icke fungerande klyschan ”alla ska med” och istället lever efter devisen att det ska finnas en plats och möjlighet för alla i Sverige, men att den platsen inte ser likadan ut för alla.

Stimulera mera, alla människor kan med rätt förutsättningar och ansvar, utföra stordåd.

Läs även DN, SvD, GP, Sydsvenskan, VLT,

Kent Persson, Fredrik A,

Intressant är att den (S)-märkta bloggaren Johan Westerholm väljer att vända blicken längre bort. I alla fall hittills…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s