Helg med bokrelease, mer medborgarkontakt, 40-årskalas och nationaldag.

En skön men intensiv helg tar sin ända. Den inleddes med en bokreleasekväll på Söder Mälarstand, och en god väns publikation nummer två, ”Skuggans Spel,” lite vin och trevliga diskussiner på en av båtarna vid kajen. Nu gäller det bara att läsa boken också, och recensera!

Efter det lite trevligt samkväm med en kollega från Sveriges Radio.

Lördagen gick i ledighetens tecken, sånär som på två timmars – återigen mycket inspirerande – möten med kommuninvånare som vi knackade dörr hos. Solen sken och alla var glada över att få prata med oss!

På kvällen var det så dags för en av mina gamla ”kursares” fru att fira sina 40 år med stor fest i Spånga Folkets Hus. En lång, trevlig kväll med god mat, dryck, tal och musik & dans.  Träffade flera gamla kära vänner som jag inte ser så ofta. Det blev natt innan ögonen fick slutas för nattsömn, men så här års kan man undra vad som är natt eller tidig morgon…härligt skådespel!

Söndagen var vår sedan fem år införda nationaldag, 6 juni, och efter en sen frukost och lite pyssel, bar det av till Edsbergsparken här i Sollentuna för musik och firande.

En kaffe och Sverigebakelse i solen gjorde gott, innan det blev dags för trädgårdsarbete på gården hemma. Det växer verkligen så det knakar så här års!

Att det sedan gick grus i maskineriet för Robin Söderling i Paristennisen, får vi väl leva med. En Nadal i den form han var i idag, kan knappast någon i världen slå.

Ikväll kan man läsa att ”€uron i princip är dödsdömd” enligt ett antal brittiska ekonomer…jag tycker det är lätt patetiskt att de sitter och uttalar sig på sin ö, när man vet hur illa ställt det är med deras egen ekonomi och hur hårt det saneringsprogram den nya regeringen håller på att få till stånd är.

Då är det betydligt behagligare att läsa om vår egen finansministers  uttalande idag, och hur nyktert han ser på läget. Naturligtvis har några desperata euromotståndare tvingats kommentera det…jag tänker inte kommentera dem, utan önskar en god natt!

DN, DN2, SvD, GP, Sydsvenskan, Kent, Fredrik A., Staffan Strömbäck,

Jag är nog aningen mer positiv än Göran Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.