Finansministern får åter gott betyg! Betyg behövs!

Efter en heldag om kvalitet, uppföljning och jämförelser med Barn och Ungdomsnämnden, lite strosande i nya Centrum, ett annat möte och till sist funderingar om grannsämja, var det dags att inta dagens nyheter via bild.

Aktuellt gör ett inslag om att Anders Borg är duktig på att nyttja pressen som väntar utanför ”Ecofin”-mötena i Bryssel, dvs. när finansministrarna träffas och diskuterar Europas och världens ekonomi. Han har verkligen förstått vikten av att profilera sig, och därmed påverka, i den europeiska sfären. Hans uttalanden tar sig enligt de intervjuade t.o.m. runt jorden. Många EU-skeptiker påstår att Sverige inte kan påverka gemenskapen…finansministern bekräftar att det är fel. Se inslaget! Gott betyg.

Idag presenterade utbildningsminister Jan Björklund (Fp) regeringens förslag att införa betyg från årskurs 6 med början höstterminen 2012. Eftersom remissrundan och anhängande propositioner tagit tid, hinner alltså nuvarande riksdag inte fatta beslutet.

Vad är det som gör betyg så kontroversiellt?

På min tid i skolan, både i Iggesund i Hälsingland (det röda) och i Frankrike, fick man betyg mycket tidigare än nu, och dessutom var det något vi såg fram emot just för att kunna mäta våra kunskaper. För mig är det en självklarhet att man behöver den statistiska sidan i kombination med de muntliga återkopplingarna som också ges. Det handlar om kommunikation och utveckling. En hjälp att nå de mål vi vuxna sätter för livet.

Idag slog plommonträdet ut i blom…vackert!

Fler artiklar finns i HD, DN, DN1, SvD, Mats G, Kent P,

Annonser

One thought on “Finansministern får åter gott betyg! Betyg behövs!

  1. Ping: Veckans bloggdebatt bjuder på läsvärda inlägg om betygen. « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s