Vart tog avsyningen vägen…?

Miljöpartiet har haft partikongress i Uppsala denna helg, och en del kommentarer har skrivits på olika håll i tidningar och i bloggosfären. Söndag kväll och nyhetsdags efter en lång vårhelg, och även Agenda. Lite referat och diskussion om denna kongress i tre dagar kanske vore på sin plats?

”Icke sade Nicke”, i Agenda var det Maud Olofsson som fick stå för ”det gröna”.

Det kan man ju tolka på olika sätt. Maskrosen är inte tillräckligt betydelsefull för att diskuteras…? Opinionsundersökningen i SIFO idag ger dem så hög procent att det är intressantare att diskutera partier som eventuellt inte kommer in i riksdagen…?

Jag har en annan teori; som i och för sig tangerar den senare, diskutera Centerns s.k. misslyckande, ja ! Diskutera MPs spretighet och osannolikt ostrukturerade politik som dessutom kommer att ledas av två helt nya språkrör om ett år…varför ta upp det? En s.k. dold Agenda…det finns ju en risk att de, MP, hamnar i dålig dager.

Istället bet sig Karin Hübinette fast i samma fråga, ”misslyckandet och företagarnas misstro” mot (C), ställd på så många olika sätt, att man undrade om redaktionen tagit med sig skissblocket ut i solen och förblindats så att man inte kunde hitta på något annat att skriva… Visserligen gjorde Maud O sitt bästa för att förtydliga vad både hon, Centern och regeringen faktiskt gjort och försöker göra, och även om jag sett henne bättre, lyckades hon trumma igenom en del av budskapen just därför att andra frågor inte fanns. I mitt tycke hade det ju varit mer intressant med lite framtid…

Agenda tog senare upp ett annat, mycket bra, reportage om finanskrisen och EU, som är väl värd att titta på, bl.a med min gamle föreläsare på Handelshögskolan, nationalekonomen Stefan de Vylder.  Återkommer till det i kommande Europakrönikor.

Övriga nyheter då? Aktuellt, och TV4-Nyheterna? Inte ett spår av någon analys eller kommentar till MPs kongress. Det är till att komma lindrigt undan!

Det enda programmet var Rapport som förde en viss diskussion om arbetstidsförkortning och amnesti för papperslösa i Sverige. Mats Knutson visar på de svårigheter som faktiskt finns inom MP och gentemot de övriga partierna i vänsterns försök till Allians.

Läs även Sydsvenskan, GP, GP2, DN, DN 2SvD, Expressen, liksom Kent P  om jobb och förtroende, Fredrik As inlägg om opinionen, och Martin Melins krönika om val i Expressen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.