Europa väl värt att vårda! #1

I dessa dagar kastas det mycket paj EMU, €uron, olika EU-länder och deras regeringar. Jag är den förste att hålla med om att det finns mycket att förbättra och förändra. Men det finns det hemmavid i Sverige också, liksom i stora världen utanför EU, samt hemma ”på bakgården” oavsett om det är i Korpilombolo, Stöde, Torsby, Skinnskatteberg, Stockholm, Tranås, Skara, Nybro eller i Åhus.

Vad jag vill säga, är att det är så enkelt att hitta syndabockar, som dessutom är populistiskt och politiskt gångbara i stunden. Jag kommer att ta upp Europa regelbundet, för jag anser att det är där vi hör hemma, där vi har vårt arv och vår påverkan. Sverige har gott renommé i EU, och det tycker jag vi ska vara stolta över. Att det sedan tog lång tid innan vi gick med i gemenskapen är en annan historia. Kom gärna med kritiska men konstruktiva kommentarer, och ta gärna även upp det positiva som finns med EU!

Igår diskuterades det tuffare förslaget från EU-kommissionen om att det krävs starkare åtgärder och vissa redovisningsskyldigheter med blandad respons. Inte minst statsministern och finansministern vände sig mot förslaget att redovisa budget inför EU innan den tagits i det nationella parlamentet.

Flera paket tar nu form, Portugal, Spanien skyndar sig att rätta sig i leden. Det är just det som brustit, en glidning av hur man lever upp till beslutade regler är största boven i dramat. Där har flera av de stora länderna inte hållit sig till avtal, Gunnar Hökmark skriver också om det.

Annonser

One thought on “Europa väl värt att vårda! #1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s