Grattis Storbritannien! Grattis EU!?

Idag skrevs historia i ett av våra viktigare grannländer. Labours Gordon Brown har avgått, och Tories David Cameron har av drottningen ombetts, och accepterat, att bilda ny regering. Detta tillsammans med Liberal Democrats Nick Clegg i en, som han kallar det, en fullvärdig koalitionsregering.

Utrikesminister Carl Bildt har redan gratulerat ”sin nye motpart” William Hague, f.d. partiledare för Tories. Ny finansminister blir George Osborne, ekonomisk talesperson för Tories.

Enligt de senaste notiserna, blir Nick Clegg vice premiärminister.

Expressen skriver i en ledare att det var bästa lösningen GB kunde få i och med valutgången.

Aftonbladets kommentator lägger naturligtvis an en mycket mer kritisk ton. Trist med den inställningen, och bara fokus på vem som ska ta över efter Gordon Brown.

Jag tror och hoppas att det är just denna nystart som Storbritannien behöver, och att det faktum att man får en koalitionsregering, den första på mycket länge, kommer att bli nydanande i landet. Kan sedan de mest EU-fientliga i Tories, slipas mot de mer EU-positiva i ”LibDems”, har jag förhoppningen att det är en pusselbit för att EU ska komma vidare.

Själv fick jag idag ett erkännande som värmer en hårt slitande fritidspolitikers hjärta….”jag hade nog egentligen inte tänkt rösta på ditt parti…men jag skulle gärna rösta på dig…”

Läs även Expressen, Västmanlands läns tidning

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s