”Luftslottet som sprängdes”…eller när ekvationen inte gick ihop?

Dagen har varit en intensiv sådan, och denna vecka är ”inte att leka med” som det brukar heta, massor av saker som ska genomarbetas, passas in, ordnas osv.

Jag tror det är få som undgått att höra talas om godis i form av kakaomassa, så därför lämnar jag den diskussionen därhän ikväll. Det finns en ”bulk” av saker att skriva om, och den får jag beta av vartefter. Däremot möts jag av en nyhet jag inte sett eller hört om -lär tydligen vara Rapports, och då var jag inte i närheten av en TV: den oeninga vänstern är enig om att införa en ny förmögenhetsskatt står det i media, speglat via TT. Jaha, är det någon som är förvånad efter den vidöppna plånbok som visats de senaste dagarna, trots trubbel med vissa inställda presskonferenser? På något sätt måste ju erbjudanden betalas och finansieras, men det verkar inte som man på vänsterkanten minns sin f.d. ledares ord och skrift;

”Den som är satt i skuld är icke fri”

Denna term pratar man relativt tyst om, att det skulle vara sunt med reda i statsfinanserna, och man INTE ska låna dessa pengar.

Den ekonomiska talespersonen (MP), Mikaela Waltersson, uppger att denna skatt ska ge 4 miljarder kronor. Frågan är om det ger något verkligt klirr i kassan, och om resultatet vet vi ännu inget. Ökar man skatten på förmögenhet, minskar ofta dessa personers vilja att spendera sina pengar. Vänsterkartellen vet själva heller inte hur ”skatten ska utformas”… vad man vet är att ”den inte ska vara vara en inkomstskatt”, utan skatt på kapital eller konsumtion…som vanligt ska frågan ”utredas”.

Återigen har man visat brist på ledarskap och en önskan om att föra väljarna med bestämhet bakom ljuset- så att man slipper komma med obehagliga svar före valet. Om Waltersson möjligtvis har missat det, har vi faktiskt redan en skatt på konsumtionen…den stavas moms.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.