Arbete ger välfärd, ger möjligheter, ger nya jobb…

Finansminister Anders Borg summerade på den moderata kommunala rikskonferensen i Göteborg för en dryg vecka sedan mycket väl det som är viktigt i Sveriges situation. Att kunna fortsätta utveckla Sverige som det ”föregångsland” man ofta refererar till både inrikes och ute i Europa. Jag har som bekant försänkningar ute på den europeiska kontinenten, och har den senaste tiden fått otaliga rapporter om att man jämför sig med Sveriges sätt att göra om pensionssystem, hantera bankkriser, försöka få människor i arbete osv.

Vi ska sträva efter att alla som vill, kan och har möjlighet ska kunna få arbeta i den utsträckning som är möjlig för dem.

Nu får vi bekräftelse på att många i Sverige faktiskt tror på Alliansens politik för arbete i Sverige. I en färsk opinionsundersökning som Dagens Industri gjort, och refereras både i Expressen och Aftonbladet, har Moderaterna återtagit och dragit ifrån Socialdemokraterna när det gäller förtroendet för arbetsmarknadspolitiken.

Mig förvånar det inte, frågan är väl egentligen hur man med så otydliga besked kan fortsätta att ligga så högt som (S) gör.

I Expressen skriver både Marie Söderqvist  

(”Få tror längre att arbeten uppstår på grund av att några ministrar sitter och bestämmer det. Att se till att sysselsättningen ökar hänger, för allt fler, ihop med den ekonomiska politiken.”) 

och Lotta Gröning  

(”Vi sätter jobben främst”, säger Mona Sahlin. Men hon har också visat att det inte gäller alla jobb. De jobb som Rut-avdraget skapar tänker hon plocka bort. Alltså jobbar inte socialdemokraterna för alla jobb utan för vissa typer av jobb som de betecknar som rättvisa.)

om detta. Lotta Grönings ”Vi väntar alla på svaren”, kan nog summera bilden rätt bra!

Samtidigt som jag skriver detta, nås jag av Dagens Industris intervju med Vänsterpartiets ekonomiska talesperson. I den börjar man prata om av att INTE återta hela jobbskatteavdraget…”

”Vi bedömer att det inte är möjligt att göra så stora skattehöjningar för dem som har fått de här sänkningarna”, säger Ulla Andersson (V).”

Dessutom höjer idag bensinbolagen både dieselpris och bensinpris till årshögsta idag, 12,86 kr resp. 13,47 kr/liter…

Fortsättning lär följa…någon rak ”motorväg” vet vi ju vid det här laget att de röd-gröna inte är intresserade av. Frågan är vad svenska väljare tycker om denna soppa som ena stunden kokar över, i nästa stund är väldigt kall….?

Kent Persson berör det även i sin blogg om tågen. Även Mary X och Maria Abrahamsson tar nu upp frågan.

Se också i SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.