Dagar kommer och går…saker tar slut.

Lördagen den 24 april, f.ö. åtta månader kvar till julafton 🙂 , lider mot sitt slut, och det är inte utan att jag känner mig lite trött. Dags för säng och vila strax.

Om jag ska summera denna rätt intensiva dag, börjar det med en tur ner till Silverdals Torg i Sollentuna efter frukost. Detta för att delta i den årliga städdagen som kommunen anordnar. Tyvärr var det inga som anslöt därnere, utan jag städade själv ihop två säckar med skräp och fortsatte sedan till Helenelunds Centrum, där några fler var och vi fick ihop 6-7 säckar skräp tills lastbilen som lastade allt kom vid 12-tiden.

Därefter var vi några som gav oss ut i Norrviken och samtalade med kommunmedborgare i Norrviken. Det blev en trevlig rundvandring, många samtal och ett positivt bemötande. Alltid inspirerande att dialogera med människor på det sättet. Många bra och viktiga synpunkter kom fram.

Så var det dags för en tredje aktivitet; gratulation av en 60-årig jubilar från partiföreningen här i Sollentuna. Mottagning hölls på Viby Herrgård, en fin lokal att vara i.

Resten av kvällen har mest bestått av små men viktiga arrangemang. Inte minst laga mat för att ha en enkel men god kvällsmåltid, samt se andra delen av ”Luftslottet som sprängdes”.  Den titeln är rätt användbar på en viss regional debatt som förekommit här i Stockholm de senaste dagarna…

En av de stora nyheterna idag var att prinsessan Madeleine och advokat Jonas Bergström valt att spräcka förlovningen. Jag kan dock tycka att en stor del av kommentarer och bloggar syftandes på den händelsen, är ganska ”surt sa räven”, fyllda av skadeglädje osv. Man får tycka vad man vill om statsskicket, hovet och dess sfär, men måste man skriva eller säga så mycket elaka och nedvärderande saker om de inblandade?

Vi vet ju inte mer än vad Hovet valt att publicera, och därutöver allt skvaller och annat som slängs ut i etern. En gemensam livshistoria är slut, och för det kan vi väl ha respekt.

Nu är denna dag slut och en ny väntar runt hörnet. Livet har mycket att komma med!

Läs även DN, SvD, GP

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.