Finansministern avrapporterar…

Det har skrivits mycket om Anders Borg de senaste åren, ibland beundrande och ibland raljerande. Mycket av det som inte är så snällt tror jag bottnar i, just det, avundsjuka. Vår finansminister är en klart lysande stjärna, det visade han idag i sitt framträdande på den kommunala rikskonferensen som Moderaterna håller i Göteborg. Han uppehöll sig länge vid vikten av att ”att alla som kan arbeta, ska kunna få göra det, utifrån sin egen möjlighet”. Att försörja sig själv, är en drivkraft för att må bra menar han.

Han vill gärna fortsätta stimulera ekonomin med att ge skattelättnader till landets medborgare, men bara om man samtidigt kan säkra ordning och reda i landets finanser och välfärd. Anders Borg är mycket pedagogisk i sitt tal, och den utvidgning han gör till den sörmländska myllan, visar just på hur viktigt det är att inte straffa olika delar av landet t.ex. med skatter som försvårar människors möjlighet att bedriva verksamhet, och skapa jobb.

Vi kan vara stolta i vårt land över att vi har en finansminister och en regering som inte släpper iväg pengar utan att se till att vi också hanterar den långsiktiga situationen för landet som t.ex. många andra europeiska länder slarvat med. Dessa kommer nu att få lida av det, medan vi i Sverige kommer att ha större rörelsefrihet att satsa och skapa en utveckling för landet. Just detta har Anders Borg fått stor respekt för hos ett antal andra organisationer, myndigheter och personer.

Läs även Kent Persson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s