Mot nya intryck på Västfronten

Sveriges andra stad, residensstaden vid Göta Älvs mynning grundad av Gustav II Adolf 1619, Göteborg hälsar oss välkomna hit på nästan två dygns intensiv tillvaro.

Solen skiner, det är betydligt mer vårlikt än hemma på Ostkusten, och ett antal förväntansfulla resenärer från det chartrade tåget stiger av på Centralstationen.  Efter en stunds smärre kaos med bussar som väntar till de olika hotellen, konstateras att det blir sightseeing genom ett kvällssoligt Göteborg, oavsett vilket hotell man nu skulle till…

Vad gör väl det när man får en genuint Göteborgsk guidning längs vägen; först passerar vi, vid

utfarten från parkeringen vid Centralen, det s.k. Läppstiftet 

en ganska omskriven konferenslokal. Vi färdas så förbi ”nya gamla Ullevi” som chauffören säger, på väg upp mot Opalen och Lorensberg/Heden. På vägen passerar vi den katolska kyrkan som Göteborgarna kallar ”Hedendomen”…deras humor är ju som bekant lite speciell.

Så närmar vi oss slutmålet, för min och ett antal medresenärers del, Hotel Gothia Towers  intill Svenska Mässan. Vad kallas det då i folkmun…? Jo ”högmässan” fick vi lära oss. 🙂

Från dess bar ”Heaven” på våning 23 har man en fin utsikt över staden, och precis en sådan kvällning som på bilden ovan är det denna torsdag.

Mitt hjärta klappar en del för Göteborg, jag har varit här ganska mycket, både privat och i arbete. Synd bara att det inte blir tid till att besöka vänner denna gång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.