(S)lut i Rutan med Ohly vid (s)tyrstången!

Sällan har det väl bloggats, kommenterats och skrivits så mycket som de senaste 12 timmarna i Sverige. En av de bästa summeringarna gör min f.d. kollega i sin ”Krohniskt”, men jag kan inte med att låta bli att kommentera debatten i Aktuellt ikväll!

Jag kan inte förstå hur man kan prata bort frågan om varför RUT ska bort och ROT ska få finnas kvar, på det sätt som Mona (S) gör vid flera tillfällen. Hon svarar inte på frågan utan börjar prata om en massa annat i stil med skola och omsorg…Statsministern påpekar mycket riktigt att det inte handlar om det ikväll, utan det besked som det rödgröna experimentet gav idag.
ÄR det sämre att skotta snö, putsa fönster, rensa upp inomhus än att ”kröka rör”, tapetsera eller måla fasad…för att ta några exempel?
Jag väljer att inte ta in genusperspektivet alls, utan fortsätter att fundera kring hur man som socialdemokrat och s.k. solidaritets och rättvisevurmare över huvud taget kan rättfärdiga att åter pressa ut en massa arbete i grå- resp. svartzonen. Är det bättre att dessa arbeten utförs UTAN sociala försäkringar, UTAN trygghet i form av riktiga ansvarsfösäkringar (ingående i normala arbetsvillkor), och utan att betala in skatt och sociala avgifter till den gemensamma välfärden. ”Det som vi gemensamt betalar” som fru (S)ahlin så ofta drar fram som argument…

Dags för sängen, men jag tror inte att sova på saken kommer att ge mig ett vettigt svar…

Annonser

2 thoughts on “(S)lut i Rutan med Ohly vid (s)tyrstången!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s