Agenda debatt 2010

Dagens agenda innehöll den första (sägs det) TV-debatten mellan partiledarna i de två f.n. största partierna i Sveriges rike. Många fler kommer det att bli, och närmast på Agendas schema står en partiledardebatt nästa söndag.

Personligen tror jag, och hoppas, att den kommer att ge mer. Lite mer som partiledardebatten i Riksdagen i onsdags. Missförstå mig rätt, jag tycker att debatten idag tog fram en hel del intressanta aspekter.

Stats(m)inistern, lugn retorik och trots att det ibland blev lite tekniskt, pekande på ett antal frågor som väljarna borde ta sig en funderare över under året som kommer. Leende men ändå allvarlig.

Mona (S)ahlin kändes i mitt ycke inte lika trygg. Visst, hon presenterade ett antal ”riktiga ord” och synpunkter,som egentligen vem som helst kan säga, men ändå utan särskilt hög konkret nivå. Hon erkände tidigare systemfel, men förmådde inte beskriva hur man skulle ändra på Alliansens förändrade s.k. drivkrafter utan att hamna i samma läge som förr. Hon använde t.o.m. det stundtals så utskällda ordet ”arbetslinjen”…hör och häpna!
I stort sett alla tidningar diskuterar debatten, men jag tror man, om man också försöker ta till sig den, bättre kan läsa Svds huvudledare idag.

Vad man kan konstatera är att hon sade sig vilja införa en förmögenhetsskatt igen, vill MP det? Dessutom, det påverkar också pensionärer som arbetat och betalat av på sina hus t.ex. Undrar om Sverige verkligen vill ha det systemet tillbaka?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s