Sollentunas nygamla Centrum

fick idag stå värld för vår Skolmässa. Rätt härligt att konstatera att det stora parkeringsgaraget var i stort sett fulltecknat när jag anlände dit på sena förmiddagen!

För er som inte vet vad skolmässan är, ger denna länk en fingervisning.
Sollentuna Centrum har för er som inte varit där på senare tid, eller någonsin(?), genomgått en mindre metamorfos värd att beskåda. Skolmässan tog plats runt omkring den s.k. Oasen där restauranger samsas med matplatser och t.o.m palmer och andra växter i en behaglig blandning för att ge möjlighet till en stunds avkoppling.

Fascinerande att se hur många människor som flanerade, shoppade och beskådade de olika skolornas och förskolornas olika montrar med information. Under hela eftermiddagen hade man diverse uppvisningar från de olika skolorna, Barn och Ungdomsnämnden resp. Gymnasie och Vuxenutbildningsnämnden delade ut pris till årets bästa pedagog, och dagen avrundades med final i tävlingen ”Bästa sexan”, vilken detta år vanns av Utbildning Silverdal.

Själv tog jag chansen, mellan de mer praktiska uppgifter en nämndledamot kan behöva svara upp mot, att vandra runt, hälsa på både kända och okända i vår skolvärld. Ett mycket uppskattat inslag i denna dag. För en som tidigare jobbat mycket med och på mässor och salonger, var det inte svårt att se hur ”taggade” alla var…och vilken kraft som finns i ett dylikt arrangemang, både för ”kunden” dvs. föräldrar och elever, för oss på politik och tjänstemannasidan, samt för skolorna själva!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.