Sol, försommar och EU-val

Tänk att det fortfarande är så många som INTE tänker använda sin demokratiska rättighet OCH skyldighet i valet till Europa-parlamentet!
Det är precis lika viktigt som vilket annat demokratiskt val som helst, och faktiskt i viss mån en ännu större möjlighet att lyfta en person man vill ska representera oss och Sverige ute i Europa.

Det bär mig emot att skriva det, men jag föredrar en blank röst framför en icke-röst. Då visar man åtminstone att man bryr sig om demokratin. I alla dessa opinionsundersökningar kastas siffrorna framåt och bakåt, och inte konstigt att det blir så när hälften av rösterna är osäkra.

Idag blir det kampanj och möten med människor i solen, igår var det faktiskt stort intresse trots arla morgonstund vid pendeltågstationen. Låt oss visa att vi är med i och bryr oss om Europa, oavsett hur vi väljer att rösta!

Annonser

One thought on “Sol, försommar och EU-val

  1. Håller med dig.

    Tycker själv att röstandet är viktigt för demokratin. Flera med mig har spenderat månader av övning i militärtjänst för att med vårt liv försvara demokratin. Att då inte lägga 30 minuter på ett mer oblodigt försvar av demokratin tycker jag är fel prioritering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.