Det glömda valet…

Det är nu 6 veckor kvar till EU-valet den 7 juni, 42 dagar…
Jag skulle önska att vi i vårt land hade lite mer av det som finns bl.a i Indien; jag citerar Dagens Nyheter från igår;

72-åriga Lakshmi Maruti Bhagat visar stolt upp sin blåfärgade tumme, beviset på att hon har röstat.
”-Bor man i en demokrati är det en skyldighet att rösta. Jag har aldrig missat vare sig lokalval, delstatsval eller parlamentsval”

Det är inte lätt att få folk att förstå att vårt EU-parlament verkligen är viktigt och vi har en demokratisk rättighet som skyldighet att rösta. Det är skrämmande hur man t.ex. i Lantz i P4 driver med nyttan av att blanda ut sin lilla röst bland alla miljoner i Europa
Antydningarna i många mediekanaler är riktigt skamliga och jag förstår inte hur man kan häckla demokrati på det viset. Vad är man ute efter? Är det bättre att ha små öar som är sig själva nog, och som står vid sin gräns och kastar paj på den andra sidan för att de t.ex. eldar kol i sina kraftverk, medan vinden tar smutsen över gränsen till den andra sidan.

Att värna Europa innebär så mycket annat än de små, många gånger falsifierade, åsikterna om ”hur dumma många därute är” och hur duktiga vi själva är. Är det för att konstatera det som vi reser så mycket som befolkning? Jag trodde det var för att lära sig om andra och uppskatta både deras tillgångar och både värdera och omvärdera de vi själva har.

Jag vill slå ett slag för Carl Bildts www.5minuter.nu, där man kommer att få små informativa upplysningar om det som händer i EU-valet, var man kan förtidsrösta (alla kan inte rösta på själva valdagen), osv.

Gå in och anmäl er på den sidan, ni får info direkt till er e-postadress, och hjälp till att försvar Sveriges intressen i EU och i världen!
Glöm inte att Sverige tar över ordförandeskapet den 1 juli fram till 31 december i år! Då kan vi göra vår röst ännu mer tydlig, och i praktiken kommer vår påverkan börja redan nu, eftersom ordförandelandet Tjeckien (1 jan-30 juni) inte har en fungerande regering pga den förtroendeomröstning som den förlorade i vintras.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.