Nygammalt?

Idag var det dags för det första ”diskussionsfullmäktige”…och vad är då det?

För er som inte vet, har vi haft s.k. debattforum, då ett aktuellt ämne tagits upp till diskussion i fullmäktige. De flesta blev överens om att detta grepp som pågått i ca 1,5 år, inte givit något förutom en intern diskussion och ett staplande av för oss ganska kända åsikter på varandra mellan partierna. Alltså inget nytt som kunde främja den så eftertraktade (?) insynen i fullmäktige hos allmänheten.

Sagt och gjort, fr.o.m i år gäller att vi har ett diskussionsfullmäktige per år då man bjuder in t.ex. tjänstemän från ett av kommunens kontor för att berätta om t.ex. kommande projekt. Denna gång handlade det om Väsjöområdet, det som har kommit att kallas Sollentunas sista stora exploateringsområde.
En mycket intressant presentation fick vi av Anders Hallmén från Plan och Fastighetskontoret. Diskussionen uteblev dock…och man undrar som någon i vår församling uttryckte sig; ”ska det behövas cykelställsfrågor för att det ska bli debatt”? (cykelställsfråga är internbeteckning för enkla, egentligen rätt obetydliga, frågor) Nej, krutet verkade istället läggas på de insända interpellationerna och motionerna, en demokratisk rättighet, men där man ibland kan tycka att man kanske tappar lite fokus i den tid som får läggas på att svara och diskutera dem.

Jag har inte svaret, men det kan konstateras att åtskilliga tyckte inte att det var så s(p)exigt att vara i Sollentunasalen ikväll utan prioriterade annat…flera av dem säger sig ofta främja insyn och närhet bland kommunens invånare.
Frågan är då vad som kunde kännas närmare våra invånare än det framtida nordöstra Sollentuna? Eller är det bara när det finns saker att påpeka när tåget redan hunnit halvvägs som det är intressant att närvara…?
Man får ju efter renoveringen som bekant inte längre förtära annat än vatten i plenisalen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s