Har K.G-B gått och blivit trött…?

Dessa dagar fylls av kommentarer och profetior om hur alliansen klarat sig efter två år, hur Fredrik Reinfeldt ska klara pärsen med att kämpa i opinionsmässig motvind osv.

Igår sände t.ex.SvTs Agenda, nu med Anna Hedenmo, återigen i F.R.A-frågan, och man ville verkligen såga statsministern. Jag passar i denna fråga just nu, möjligen återkommer jag senare, men reportaget och intervjun med bl.a Per Schlingmann, partisekreterare hos (M), och Erik Ullenhag dito hos (Fp) var inte en vacker syn. Oavsett sakfrågan kan man inte bete sig så i public service-sammanhang, anser jag.

Då var även K.G. Bergström , enligt ryktet moderatsympatisör, och Lena Mellin Aftonbladet (s) där och kommenterade, ganska vettiga kommentarer, men Mellin var klokast. Bergström var mest ute efter att kommentera hur statsministern använt samma medel som gjordes mot honom själv av Bildt-regeringen i någon fråga 1994.

Imorse, tydligen har de klippkort(?), fanns samma personer i morgonsoffan för att kommentera statsministerns framträdande hos Marianne Rundström en kvart tidigare. På samma sätt var det Mellin som hade det mest skarpsynta sättet att kommentera. Hon sade t.ex. att om valet kan man inget säga idag, i synnerhet som oppositionen inte ”finns på banan” och kan utgöra jämförelse till regeringen.
(båda programmen finns på Svts hemsida om ni vill se själva)
Herr Bergström, ”ville visserligen inte säga hur det skulle gå i valet”, men verkade rätt säker på att det är kört för regeringen…det var mest som om han gjorde en dålig kopia av Henrik Brors krönika i DN idag, som i och för sig har en del att säga, och dessutom inte tycker det är kört för alliansen.
Nej, K.G., lite mer djup och seriositet vill vi ha i sättet att kommentera och analysera.

Dessutom verkar han, om han nu är moderat, vara en av dem som ”tycker det var bättre förr”, han uppehåller sig ofta vid ”gammelmoderater” kontra ”de nya”.
Fast det är klart…”Det kanske är skönt med egen kupé”, för att travestera Martin Ljungs och Hasse Alfredssons historia från 50/60 talet, och som Robert Gustafsson uppenbarligen gjort en (m)odernare variant på…

Herr Bergström trivs nog också bäst med att själv få hålla hov i sin egen show…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.