Fru(s)tration i s-bloggarnas värld…

En intressant dag i medievärlden, återigen. Alla har vant sig vid att det största borgerliga partiet blivit allt mindre och många har dömt ut allt vad borgerlig allians hetat. Demoskops nya mätning visar på en statistiskt säkerställd uppgång för (m), hela 4,4 %, tyvärr med en nedgång för (fp), men ändå en drastisk minskning av det s.k. gapet mellan Alliansen och den splittrade opposiotionen, nu 13,8 % mot 19 i januari.

Man må tycka vad man vill om opinionsmätningar, Per Schlingmann partisekr. i (m) sätter sig i alla fall inte på några höga hästar, och Erik Ullenhag (fp) påpekar ungefär det som statsminister Reinfeldt sagt åtskilliga gånger, nämligen att man inte vinner några val på opinionsmätningar…

Det blir lätt patetiskt att läsa de bortförklaringar som redan kommer på div. s-märkta sidor, och hur man letar mer eller mindre välgenomtänkta anledningar till att opinionsvinden inte längre stämmer med mönstret efter valet 2006.
Jag har i skrivande stund ingen önskan att fördjupa mig i något försök till egen tolkning, jag kan bara säga att jag tror på långsiktighet, både i handling och i ryggrad. Man kan visst erkänna saker som går fel, och korrigera kurs om så skulle behövas, men det jag har väldigt svårt för är alla dessa kommentarer som säger att Sverige bara går att styra på ett sätt (frågan är om det är att regera, men den diskussionen kan vi ju vänta med), att folket skulle vara trött på den borgerliga alliansen, när det i själva verket är den första majoritetsregering vi haft på många år.

Fort(s)ätt att förblinda er med gamla tankegångar, gamla recept (snart får Apoteket också vitaliseras genom konkurrens, vilket kommer att gagna kunden om vi hanterar den på rätt sätt) som gulnar i kanten…det är inte de som kommer att ta Sverige in i framtiden. I (s)ynnerhet inte med hjälp av (S)veriges nya kon(s)ervativa parti…

På återhörande, jag tror på ett moderniserat Sverige, tack vare fyra partier som faktiskt vill något.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.